Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 11. 06:22, szerda | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Esztergomi Bazilika a Majnánál

Esztergomi Bazilika a Majnánál

Maintal - Esztergom kapcsolatát szimbolizálja az a hatalmas falfestmény, amelyet október 17-én, ünnepélyes keretek között adtak át Maintal-Dörningheimben, a Majna partján.

A 27 méteres, helyenként közel 3 méter magas alkotást két magyar képzőművész, Matics Imre és az esztergomi születésű, egykori gyakorlós diák, Szőke Krisztián festette.

Az óriási kép ötlete a Maintal-Esztergom Baráti Társaság ötlete volt és a felújított folyóparti sétány kiemelkedő elemének szánták, ahol a helyiek, a turisták, a hajókkal érkező kirándulók egyaránt megcsodálhatják.

A mű alkotói a Majna-Duna hajózási úttal, az élő folyóval, mint állandó és eltéphetetlen szállal kötötték össze a két település látképét, ezzel jelképezve a városaink közötti mély, töretlen kapcsolatot.

A kép koncepciója több hónaposegyeztetést követően nyerte el végleges formáját, melyben a két magyar képzőművészen kívül részt vett a Maintal-Esztergom Baráti Társaság , közöttük az ötletgazda Lothar Kegelmann, a Majna-part Csoport, illetve Maintal város vezetése és a Mainlust Fogadó csapata.

A 2014. decemberében indult projekt végül 2015. októberében készült el és lett a maintali Majna-part egyik fő attrakciója.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.