Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. November 21. 10:47, hétfő | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Esztergomi cég az Év Intelligens kisvállalata

Esztergomi cég az Év Intelligens kisvállalata

A szoftverfejlesztéssel foglalkozó, esztergomi Pilar Kft. lett az Év Intelligens kisvállalata az idén harmadszor megrendezett Év Intelligens Vállalata versenyen.

Harmadik alkalommal zajlott le az „Év intelligens vállalata” verseny, melyen 22 vállalat, közel ezer munkavállalóval indult. A versenyen a feladat egyszerű: a vállalatot képviselő munkavállalóknak, két fordulóban a legmagasabb intelligenciaátlagot kell elérniük. Az első lépcső egy online teszt, amelyen a legjobb eredményt írókat kérik fel a második lépcsőben való részvételre. A második lépcső már a személyes jelenlétet igénylő, hivatalos „Mensa teszt” – olvasható az intelligensvallalat.hu honalpon.

A verseny szervezői három kategóriában − kis-, közép- és nagyvállalat − osztottak díjat. Idén a kisvállalati kategória győztese a pénzügyi és telekommunikációs szférának, nemzetközi színtéren is szoftverfejlesztéssel bedolgozó Pilar Kft. lett. Az elismerést Cserép János ügyvezető vehette át a minap.

Középvállalati kategóriában a Sigma Technology Kft. megvédte a tavalyi első díját, amely szintén nemzetközi szintérre szállít informatikai és mérnöki megoldásokat. A nagyvállalati kategóriában szintén címvédés történt, mégpedig a NOKIA részéről, akik 160 versenyzővel képviselték magukat a megmérettetésben.

A díjat a Mensa HungarIQa elnöke, Bogdán Richárd adta át, de felszólalt a Mensa világszervezet elnöke is, Balanyi Bibiána, aki elsőként tudta tavaly magyarként betölteni ezt a kiemelt pozíciót.

Rutai Gábor, a díj alapítója szerint a verseny jó csapatépítő alkalom, hiszen a versenyzők egyénileg írják meg a teszteket, de azok eredményével szervezetten, csapatként szerepelnek. A vállalatok által idén benevezett közel ezer munkavállaló közül 458 jutott be a második fordulóba, és közülük 293-man írtak 130 fölötti eredményt, amely azt jelenti, hogy intelligencia hányadosuk olyan magas, mint az emberiség legintelligensebb 2 százalékának. Hozzátette, hogy a díj közel áll ahhoz, hogy hamarosan külföldön is, többek között Nagy-Britanniában is megrendezzék hamarosan a versenyt.

Forrás: intelligensvallalat.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.