Városlista
2024. július 25, csütörtök - Kristóf, Jakab

Hírek

2013. Február 09. 10:51, szombat | Helyi
Forrás: Katolikusz Karitász

Esztergomi családokat segített a Katolikus Karitász

Esztergomi családokat segített a Katolikus Karitász

Két esztergomi családot is segített tűzifa-, ruha- és játékadományokkal a Katolikus Karitász a héten. A szervezet az országban több mint 70 településen 18 millió forint értékben oszt ki tüzelőt.

A Karitász országszerte mintegy 18 millió forint értékben oszt tűzifát a rászorulók közt.
A téli hónapokban a Karitász fokozott figyelmet fordít mindazokra, akik számára a hideg elleni védekezés komoly megpróbáltatást jelent. Az elmúlt hetekben már megkezdődött a Katolikus Karitász tűzifa akciója, amely során 19 megyében, több mint 70 településen összesen 18 millió forint értékben osztunk szét tüzelő fát. Ez a mennyiség mintegy 850 rászoruló család számára jelent 1-1 köbméter tüzelőt, amely hetekig segít átvészelni a téli hideget.

Az adományok átadása folyamatosan zajlik a településeken. Az elkövetkező napokban többek között a Bajóti Régió területén lesznek osztások.

Esztergomban a Marosi család 5 gyermekkel várta a tüzelőt, amely több hétre nagy segítséget nyújt. A család legkisebb gyermeke 6 hónapos, a legnagyobb kisiskolás. Édesapjuk évek óta próbál munkát találni, eddig eredménytelenül.

Ugyanabban az utcában lakik a 6 gyermekes Kósa család, ahol a legkisebb gyermek 8 hónapos. Az albérletben élő családban az édesapa szintén munkanélküli, így komoly nehézséget jelent a lakás melegen tartása mellett a gyermekek ellátása is.

A két család számára – csakúgy mint számos további esetben – adományozott a karitász a tűzifa mellett élelmiszert, meleg ruhát és játékokat is, hogy ezzel is segítse őket a téli időszakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.