Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2013. Február 09. 10:51, szombat | Helyi
Forrás: Katolikusz Karitász

Esztergomi családokat segített a Katolikus Karitász

Esztergomi családokat segített a Katolikus Karitász

Két esztergomi családot is segített tűzifa-, ruha- és játékadományokkal a Katolikus Karitász a héten. A szervezet az országban több mint 70 településen 18 millió forint értékben oszt ki tüzelőt.

A Karitász országszerte mintegy 18 millió forint értékben oszt tűzifát a rászorulók közt.
A téli hónapokban a Karitász fokozott figyelmet fordít mindazokra, akik számára a hideg elleni védekezés komoly megpróbáltatást jelent. Az elmúlt hetekben már megkezdődött a Katolikus Karitász tűzifa akciója, amely során 19 megyében, több mint 70 településen összesen 18 millió forint értékben osztunk szét tüzelő fát. Ez a mennyiség mintegy 850 rászoruló család számára jelent 1-1 köbméter tüzelőt, amely hetekig segít átvészelni a téli hideget.

Az adományok átadása folyamatosan zajlik a településeken. Az elkövetkező napokban többek között a Bajóti Régió területén lesznek osztások.

Esztergomban a Marosi család 5 gyermekkel várta a tüzelőt, amely több hétre nagy segítséget nyújt. A család legkisebb gyermeke 6 hónapos, a legnagyobb kisiskolás. Édesapjuk évek óta próbál munkát találni, eddig eredménytelenül.

Ugyanabban az utcában lakik a 6 gyermekes Kósa család, ahol a legkisebb gyermek 8 hónapos. Az albérletben élő családban az édesapa szintén munkanélküli, így komoly nehézséget jelent a lakás melegen tartása mellett a gyermekek ellátása is.

A két család számára – csakúgy mint számos további esetben – adományozott a karitász a tűzifa mellett élelmiszert, meleg ruhát és játékokat is, hogy ezzel is segítse őket a téli időszakban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.