Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2020. Szeptember 26. 07:50, szombat | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomi diákok is részt vettek az Ökotudatos mindennapjaink című héten - FOTÓK

Esztergomi diákok is részt vettek az Ökotudatos mindennapjaink című héten - FOTÓK

A héten zárult 250 diák részvételével az Interreg Kisprojekt Alap Eco-Edu című projektjének "Ökotudatos mindennapjaink” elnevezésű tematikus hete.

A felvidéki Ipolyszalkai Tájházban két intézmény, az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskola és Óvoda illetve Szőgyén községében működő Csongrády Lajos Alapiskola felső tagozatos diákjai élményalapú oktatás és kiscsoportos műhelymunka keretében öt teljes napot töltöttek el fenntarthatóság témakörével foglalkozva.

Az élő tájház területén kiváló lehetőség adódott, hogy a résztvevők felmenőink életmódjának példáján keresztül ismerkedjenek meg a környezettudatosság fontosságával. Az egész napos program keretein belül hagyományos és modern, gyakorlatias eszközökkel is találkozhattak a gyerekek, miközben interaktív módon foglalkoztak a számukra lényeges témákkal.

A szemléletformáló tevékenységek során olyan praktikus, a mindennapi élet során hasznos ismeretekkel gazdagodtak, mint az egészséges és környezeti szempontból is felelős táplálkozás, konyhai hulladék kezelésének és felhasználásának módjai, a tudatos ruházkodás, víz- és energiatakarékosság, a hulladékgazdálkodás.

A fenntarthatósági témahét az SKHU/WETA/1901/4.1/022 ECO-EDU projekt keretein belül az Ecocenter Alapítvány és Szőgyén Község partneri együttműködésével; az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Jelen cikk tartalma nem feltétlenül tartalmazza az Európai Unió hivatalos álláspontját - olvasható a szervezők beszámolójában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.