Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. November 20. 09:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Farkas István

Esztergomi döntős a „4 FOR EUROPE” országos középiskolai versenyen

Esztergomi döntős a „4 FOR EUROPE” országos középiskolai versenyen

Az esztergomi Szent Imre Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola „Drabália” nevű csapata harmadik lett a „4 for Europe” európai uniós témájú, középiskolás diákok részére szervezett versenyen.

A magyarországi Europe Direct Információs Hálózat, az Informatikai és Könyvtári Szövetség, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája „4 for Europe” címmel európai uniós témájú versenyt szervezett középiskolás diákok részére. A regionális döntőt 2014. november 15-én Székesfehérváron tartották.

A vetélkedőre országos szinten 332 négy fős csapat regisztrált. Az első on-line fordulót követően régiónként a legjobb 10 csapat jutott be a regionális döntőkbe, ahonnan a 7 regionális forduló győztese, és az összesített eredmények alapján a 3 legjobb második helyen végzett csapat kapott meghívást az országos döntőre. A Fejér Megyei Önkormányzat réztermében a Közép-magyarországi regionális döntőn komáromi, tatabányai, székesfehérvári, bicskei, esztergomi és komárnói iskolák csapatai mérhették össze tudásukat.

A verseny 3. helyezettje az esztergomi Szent Imre Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola „Drabália” nevű csapata lett. Második helyezést ért el, és az összetett eredmények alapján az országos döntőbe is bejutott a székesfehérvári Vasvári Pál Gimnázium „Zeusz”nevű csapata. Első helyezett a komárnoi Selye János Gimnázium „Ászok” nevű csapata lett, akik megmérettethetnek majd az ország legjobb csapatai között decemberben Kecskeméten.

Esztergomi döntős a "4 FOR EUROPE" országos középiskolai versenyen

Az országos döntő 1. helyezettjének nyereménye egy strasbourgi tanulmányút az EUROSCOLA keretein belül. A 2-4. helyezett csapatok Európa 2015-ös kulturális fővárosába, Plzeňbe és Prágába látogathatnak el többnapos tanulmányút keretében. A regionális döntőkön és az országos döntőn résztvevő csapatok oklevelet és tárgynyereményeket kapnak.

Europe Direct Komárom-Esztergom Megyei Információs Pont
2800 Tatabánya, Fő tér 36.
Tel: 34/513-020

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban