Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2019. Szeptember 06. 07:00, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomi horgászgyőzelem a megyei Feeder kupán

Esztergomi horgászgyőzelem a megyei Feeder kupán

Az almásfüzitői Duna szakaszon rendezte meg a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) az I. Feeder Duna Kupát, mint a megyei feeder bajnokság első fordulóját.

A 27 induló versenyen kívül is feederezik, ezt jelzi, hogy négy kiló felett volt a résztvevők átlagos fogáseredménye.

A versenyzők három szektorban mérték össze tudásukat. A megyei Duna szakasz bebizonyította, hogy halban igen gazdag. Fogtak egy három kilós márnát, két és fél kilós dévért, vagy két kilós jászt és leánykoncért.

A 27 versenyző összesen 117 kilogramm halat szákolt. A C szektor bizonyult a legerősebbnek. Innen került ki a végző győztes is az esztergomi Aszódi Zsolt személyében, aki nagy csatában verte meg a feederezésben országos szintű versenyzőnek számító ifjabb Jerabek Antalt. Mind a ketten 15 kilogramm felett fogtak, a különbség mindössze 10 deka volt Aszódi javára.

Esztergomi sikerek születtek az A és B szektorban is. A B-ben közel 7 kilogrammal nyert Tóth Rudolf. Az A-ban pedig Eichardt László, egy régi dunai pecás győzött, nagy hajrát bemutatva több mint 11 kilogrammal. Övé lett a legnagyobb hal díja is, egy 3 kilogramm feletti márna kiemeléséért.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt ügyvezető elnök köszöntötte a versenyzőket és elmondta, hogy a szövetség célja egy megyei feeder csapat kialakítása. Ennek a folyamatnak az első állomása ez a dunai verseny.

A díjak átadásában részt vett Beró László, Almásfüzitő polgármestere, Tamás-Kovács Beáta képviselőasszony, valamint Nagy Róbert egyesületi elnök.

A feeder botos horgászat Angliából származik. A módszer lényege hogy kapásjelző használata nélkül, a bot érzékeny hegye jelzi a hal horogra akadását. Az úgynevezett rezgőspicces botokat a parttal párhuzamosan, vagy csak kissé a víz felé fordítva helyezik el.

Így a zsinór előfeszítettsége miatt mozdulatlan marad, szélben és esőben is látványosan jelzi a kapást, ami könnyen megkülönböztethető a, hullámzás keltette mozgástól. A hajlékony botok nagyon jól csillapítják a halak kirohanásait, a horgász végéig „érzi” a zsákmányt a horog végén.

Címkék: bot, feeder, horgász, peca, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.