Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Október 16. 17:34, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: városháza

Esztergomi kertek is országos kitüntetést kaptak

Esztergomi kertek is országos kitüntetést kaptak

Átadták "A legszebb konyhakertek" című országos program elismeréseit hétfőn Budapesten.

Minden eddiginél több, összesen 370 településen több mint 2000 kertet műveltek meg az idén a Magyarország legszebb konyhakertje vetélkedő résztvevői – mondta el Kovács Szilvia, a program ötletgazdája és főszervezője a fővárosi díjátadón hétfőn.

Országos díjat kapott az Esztergomi Bánomi Óvoda Közösségi Kertek kategóriában, melyet Molnár Krisztina Viktória és két óvodás vett át az ünnepségen.

Megerősítő elismerő díjat érdemelt ki Erős Miklós az 50 éves Szentgyörgymezői Kertbarátkör vezetője, illetve a csapat koordinátorait, Magyar Józsefet és Horváth Zoltánt is oklevéllel jutalmazták a szervezők.

A programhoz való csatlakozásért és a kimagasló eredményekért Esztergom Város Önkormányzata szintén Elismerő oklevélben részesült Nagy István agrárminiszter aláírásával.

„A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei" országos program elismerni a kertművelők munkáját és ezzel ösztönözni a lakosságot arra, hogy saját, rokonai, vagy barátai udvarán, kertjében alakítson ki konyhakertet, gondozza azt, termesszen benne maga és családja számára minél több konyhakerti zöldséget, gyümölcsöt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.