Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2018. Szeptember 26. 07:43, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Kis Balázs

Esztergomi kick-boxos a világ tetején

Esztergomi kick-boxos a világ tetején

Négy fiatal kick-boxos is képviselte Esztergomot a válogatottban, és vett részt a szeptember 15-től 23-ig zajló utánpótlás vb-n Jesoloban, ahol junior világbajnoki címet ünnepelhet az esztergomi kick-box sport.

Kajtár Bence a mezőny egyik legnépesebb és legerősebb kategóriájában a 74 kilós fiúk light-contact szabályrendszerében tudta maga mögé utasítani a világ elitet.

A válogatottat erősítette esztergomi részről még Baráth Albert Károly, Magyar Szabolcs és Vígváry Viktor. Bertinek és Szabinak ezúttal sajnos nem sikerült az éremszerzés, de mindkét fiúnak kevésen múlott, hogy legyőzzék ellenfeleiket. Viktor pedig a 89 kilós súlycsoportban kick-light szabályrendszerben tudott bronzérmet szerezni.

Bencének tavaly nem sikerült bekerülnie a válogatott keretbe, viszont ez a kudarc nemhogy törést okozott volna számára, hanem idénre plusz motivációt jelentett, nemcsak a keretbe való visszakerülést, hanem a világbajnoki dobogót tűzte ki célul magának. Elszántsága, kitartása és az egész éves kemény munkája pedig egyenesen annak a bizonyos dobogónak a tetejére repítette.

Természetesen nem volt egyszerű ez a menetelés. 22(!) nevezést adtak le a súlycsoportban, így a versenyzők 32-es tábláról indultak neki a viadalnak. Bence a legjobb 16 között egy görög versenyzővel találkozott, aki felett nagy arányú győzelmet tudott aratni, ezt követte a legjobb 8 és az orosz ellenfél. Aki kicsit is jártas a küzdősportok világában az jól tudja, hogy az oroszok szinte kivétel nélkül komoly erőt képviselnek, mind fizikálisan, mind technikai téren. Ez alól Bence ellenfele sem volt kivétel, óriási párharc kerekedett kettejük között, minden testi erejére is kitartására szüksége volt az esztergomi fiúnak, hogy bejuthasson a legjobb 4 közé. A végére az orosz versenyzőnek fikarcnyi esélye sem maradt, hiszen Bence 2 bírónál 6-6, 1 bírónál pedig 2 ponttal bizonyult jobbnak ellenfelénél. Megverni egy orosz versenyzőt óriási fegyvertényt jelent a kick-box világában, ráadásul ekkora fölénnyel egyenesen zseniális teljesítmény. Ezzel az értékes győzelemmel a zsebében Bence már biztos dobogós volt, de benne volt a levegőben, hogy itt nem fog megállni.

Az elődöntőben egy kellemetlen stílusú olasz fiú várt az Esztergomi Kick-Box SE versenyzőjére, a mérkőzés, ahogy egy elődöntőre jellemző, higgadt, kiegyenlített küzdelmet hozott az első két menetben, de azért kézzel fogható magyar fölénnyel. A 3. menetben Bence ellenfele egy kiválóan kivitelezett fejrúgás után a földre került és nem tudta folytatni a küzdelmet, így a mi fiunk már döntős volt.

A végső összecsapáson aztán következett a német versenyző. Végig kiélezett mérkőzést láthattunk, egy világbajnoki döntőhöz méltóan, hol egyik, hol a másik harcos vezetett, köszönhetően Bence kiváló mentális és fizikai állapotának a végére felül tudott kerekedni riválisán és megérdemelten az ő kezét emelte fel a vezető bíró és lett idén Jesoloban Kajtár Bence a világbajnok.

Így összesítésben Olasz Attila tanítványai egy világbajnoki címmel és egy bronzéremmel zárták az idei utánpótlás világbajnokságot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.