Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2013. November 23. 08:34, szombat | Helyi
Forrás: lvp/MTI/fotó: herczeghanita.keh.hu

Esztergomi missziót is segít a Diplomata Vásár

Esztergomi missziót is segít a Diplomata Vásár

Rászorulókkal foglalkozó intézményeket segít a Diplomata Vásár, a vasárnap Budapesten zajló jótékonysági rendezvény bevételéből a szervezők esztergomi szervezetet is támogatnak.

Koncertek, néptánc-előadások és tombola is várja az érdeklődőket vasárnap a Diplomata Házastársak Budapesti Egyesülete (Diplomatic Spouses Budapest) jótékonysági rendezvényén Budapesten. A bevétellel az egyesület rászorulókkal foglalkozó intézményeket segít.

A jótékonysági eseményt az InterContinental Hotelben rendezik. A Diplomata Vásáron mintegy 35 ország nemzeti standjánál az országra jellemző nemzeti tárgyakat, ajándékokat és kézműves termékeket lehet megtekinteni és megvásárolni: egyebek mellett kerámiákat, ékszereket, hímzéseket, könyveket, kozmetikumokat. A szervezők helyet biztosítanak más árusoknak is, így többek között foltvarrást, édességet, házi lekvárt és kékfestőt is vehetnek az érdeklődők - közölte Skapér Katalin, az egyesület alelnöke az MTI-vel.

A rendezvényen fellép mások mellett az ExperiDance táncegyüttes, Vörös István (ex Prognózis), gyermekkórus Bosznia-Hercegovinából, koreai és szerb néptáncegyüttes. A gyermekeknek szakképzett animátorok biztosítanak szórakozást térítésmentesen. Az ételsarokban 22 nemzet ételeivel, ízeivel ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az expressz tombolán kisebb értékű tárgyakat, borokat, könyveket, naptárakat, kozmetikai termékeket és édességeket sorsolnak folyamatosan, a nagy tombolán utazást, szállodai hétvégét és festményt is nyerhetnek a szerencsések.

A jelképes 500 forintos belépőkből és az eladott termékek hasznából tavaly és tavalyelőtt is mintegy 3-3 millió forintot sikerült összegyűjteni. Ezzel az összeggel az egyesület a Speciális Oktató és Fejlesztési Intézetet, a bántalmazott nőket és gyerekeket segítő Jó Pásztor Testvéreket, valamint a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekeket és a rászoruló családokat pártfogoló A Mi Házunk elnevezésű esztergomi missziót támogatja.

Skapér Katalin kiemelte, hogy ezt a három intézményt még az elődök választották ki, mivel azonban az egyesület tagsága a diplomata létből fakadóan 3-4 évente teljesen lecserélődik, az idei évtől szándékukban áll más szervezeteket is támogatni. Ehhez járul hozzá reményeik szerint a jótékonysági vásáron összegyűlő adomány. Az eseményen díszvendégként részt vesz Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.