Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. December 07. 17:37, szerda | Helyi
Forrás: InfoEsztergom.hu

Esztergomi piac: döntsenek a 'zemberek!

Esztergomi piac: döntsenek a 'zemberek!

Csírázik a részvételi demokrácia, mint a spájzban felejtett krumpli: közmeghallgatáson dőlhet el a piac sorsa. Éljen a nép!

Nem sikerült igazán mindenkinek tetsző helyszínt találni eddig a piacnak: előbb Romanek Etelka polgármester javaslatára az úgynevezett tömbösített piac mellett döntöttek még a nyáron, azaz a „piac” utca melletti foghíjtelken és a mellette lévő telken alakították volna ki a végső piacot.

A képviselők egy része végül úgy döntött, visszavonja e döntést, és azzal a lendülettel a jelenlegi ideiglenes helyet nevezték ki véglegesnek. Ez sem hozott nyugvópontot, több mint száz aláírással tiltakoztak esztergomi polgárok ez ellen.
Most ismét napirendre került a kérdés, immár harmadszor: a korábbi két helyszíne a Bástya áruházzal bővült. Döntés most sem született, viszont végre a nép, az Isten adta került előtérbe, döntsék el az emberek, hol szeretnék leginkább a piacot.

Meglepően hosszú vita következett arról, hogy milyen módon kérdezzenek, közvélemény kutassanak, népszavazzanak, végül közmeghallgatás lett belőle: december 22-én, 17.00 órakor jöjjön el, mondja meg hol legyen az esztergomi piac végleges helye. Hogy hova, az egyelőre nem derült ki, de bízunk benne, ki fog, időben. A tervek állítólag egy héten belül megtekinthetőek lesznek, reméljük, mi is be tudjuk mutatni azokat.

Ja: és éljen a részvételi demokrácia!

UPDATE: Megvan a közmeghallgatás helyszíne is, a volt Zsinagógában rendezik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.