Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. November 22. 16:05, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMRFK

Esztergomi rendőr az év rendőre

Esztergomi rendőr az év rendőre

Urbán János főtörzszászlós, az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa lett az év rendőre Komárom-Esztergom megyében.

Urbán János főtörzszászlós, az Esztergomi Rendőrkapitányság bűnügyi technikusa lett az év rendőre Komárom-Esztergom megyében. Az elismerést Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánymegbízott, Csizmadia Norbert államtitkár és Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés Elnöke adta át a kollégának.

Urbán János főtörzszászlós 1992-től teljesít hivatásos rendőri szolgálatot az Esztergomi Rendőrkapitányság állományában. Járőrként kezdett, mára azonban az egyik legnagyobb szakmai múlttal és tapasztalattal rendelkező bűnügyi technikus lett a megyében. Munkájának köszönhetően számtalan bűnelkövető került már rács mögé.

Urbán János főtörzszászlós 2004-től kutyavezetőként is kiemelkedő munkát végez a rendőrségen, Droll nevű szolgálati kutyájával több betörőnek és emberölés elkövetőjének akadt a nyomára. Emlékezetes eset 2010 januárja, mikor otthonában meggyilkoltak egy idős oroszlányi férfit. Urbán János főtörzszászlóst és kutyáját, Drollt indították a tettesek után. Az állat azonnal szagot fogott, és egyenesen az elkövetők által lakott ház bejárati ajtajához vezette a nyomozókat.

Szintén a közelmúlt egyik emlékezetes esete, mikor 2011 májusában Körmöndi István törzszászlóssal, a Tatai Rendőrkapitányság körzeti megbízottjával és Droll segítségével elfogták a dunaalmási fantomként elhíresült, mintegy 50 hétvégi házba betörő férfit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT