Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. Április 21. 07:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Esztergomi rendőrök fülelték le a hamis húszezressel fizető férfit

Esztergomi rendőrök fülelték le a hamis húszezressel fizető férfit

A férfit bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként az esztergomi rendőrkapitányság nyomozói, majd őrizetbe vételét követően nyomozási bíró elrendelte a férfi letartóztatását.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség pénzhamisítás bűntette miatt folyamatban lévő ügyben indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki társaival 2021 júniusában és júliusában több magyarországi boltban 20.000,- Ft-os, hamis bankjeggyel fizetett. A megalapozott gyanú szerint a férfi és két társa 2021 júniusában és júliusában több magyarországi, jellemzően élelmiszer-, és dohány boltokban 20.000,- Ft-os, hamis bankjeggyel fizettek.

A férfit bűnszövetségben elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt hallgatták ki az esztergomi rendőrség munkatársai és őrizetbe vételét követően a főügyészség indítványára a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája 2021. július 30-án elrendelte a férfi letartóztatását. Egyik, szökésben lévő társát a főügyészség indítványa alapján 2022. január 14-én tartóztatta le a bíróság. Harmadik társukat még keresi a rendőrség.

A főügyészség ismét indítványt tett a férfi letartóztatásának a meghosszabbítására tekintettel arra, hogy vele szemben fennáll a szökés, elrejtőzés, a bűnismétlés veszélye, valamint annak a veszélye, hogy a bizonyítást megnehezítené.

Az ügyészi indítványról a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított kihallgatása után ülésen fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.