Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2016. Április 19. 08:25, kedd | Helyi

Esztergomi siker a speciális iskolák Országos Úszóbajnokságán

Esztergomi siker a speciális iskolák Országos Úszóbajnokságán

Napfényes, kora nyári reggelen útnak indul egy 10 éves autizmussal élő kisfiú, Balogh Márton a nagy útnak.

Friss még a hajnal, de az első napsugarak már reménykeltően sütnek és ahogy az előrejelzésben ígérték, jó időnk lesz. Közel 1,5 órás autó út vár ránk, Esztergomból indulunk Székesfehérvárra a Csitáry G. Emil Uszodába, ahol Országos Úszóbajnokságot rendeznek 2016.04.16-án a speciális iskolák számára, melyben alapvetően a két korcsoportos versenyzők mérik össze tudásukat . Marci az első korcsoportba tartozik, ami azt jelenti, hogy a 2000-től születettekkel együtt száll a medencébe, így ebből kifolyólag olyan versenyzőt is láthatunk akár a szomszéd pályán, aki 5 évvel idősebb lesz majd Marcitól és velük természetesen majd fel kell vennie a versenyt.

Már az előzetes tájékoztatásokból is kiderült, hogy Marci az egyetlen, aki Esztergomból érkezik a Montágh Imre Általános Iskola nevezésében, Csepregi Attila felkészítésében és mondhatni, hogy nagypapája, Baják István, mint "másod" edző jelenlétében kezdi meg a megmérettetést. Az első az 50 méteres gyorsúszás lesz, ahol számunkra még új és teljesnek tűnő a káosz, mivel a 8 rajtkő előtt 8 különböző korú és méretű ember készül megmérettetni magát. Együtt úszik a 10 éves a 18 évessel. Gombóc van a torkunkban és remegő kézzel tartjuk a papírt, melyben látjuk az eddig elért legjobb eredményeket, ami alapján nem biztos, hogy ebben a számban dobogós helyet ér el Marci. Közben megnyugtatnak bennünket, hogy ugyan együtt úszik a korábban említett két korcsoport, de ez a végén külön is lesz elbírálva.

Közben megszólal a rajtduda és a legkisebb test, Marcié is eltűnik a vízben, miközben próbáljuk követni az eseményeket. Marci nem az első helyen ér be, de egyenlőre nem tudjuk, hogy az idősebb 16 év feletti korosztályból előzték-e meg vagy a sajátjából ? Sokat nem kell várnunk, mert kiderül, hogy a korosztályából Ő úszta a legjobb időt, ráadásul egyéni csúcsot döntve. Egy félóra elteltével megismétlődik a siker és már van egy második aranyérmünk is 100 méteren, de ezúttal hátúszásban. Hátra van még két versenyszám és az előző kettőből kifolyólag már automatikusan várjuk a következő érmeket.

Marci, elmondása szerint, bár "cápa üzemmódban" úszott, de ezúttal lemaradt a dobogó első fokáról és 100 méter gyorsban második helyezett lett. Nem sok időnk maradt a pihenésre, de Marci elszomorodott a második hely miatt és szemmel láthatóan felszívta magát az utolsó versenyszámra az 50 méter hátra, ahol állva néztük, hogy körülbelül 1,5-2 ember hosszal érkezik a célba, így megtriplázva az aranyérmek számát. A végén még levezetésképpen benevezünk egy tét nélküli vegyes, váltóúszásra és lezárjuk ezt a nagyon kellemes, sikeres és érmekkel teli napot ! Hajrá Marci, Hajrá Esztergom, Hajrá Montágh ! Csak így tovább !

Szerző: Balogh István

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban