Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2021. November 23. 12:16, kedd | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Esztergomi sikerek az Év Homlokzata 2021 pályázaton

Esztergomi sikerek az Év Homlokzata 2021 pályázaton

November 11-én immáron tizedik alkalommal, a szakma jeles képviselőinek meghívása mellett hirdették ki az Év Homlokzata 2021 pályázat győzteseit.

A rendhagyó módon online térbe költözött gálaest során a neves szakértőket felvonultató zsűri 199 pályázatból, öt kategóriában jelölte meg a pályázatonként egymillió forint díjazásban részesülő nyerteseket és az oklevéllel elismert különdíjasokat.

A gálán két esztergomi pályázatot is díjaztak.

A családi ház, társasház, energetikai felújítás, középület valamint műemlék kategóriát felsorakoztató Év Homlokzata pályázat az idei évben jubileumi, tizedik alkalommal mutatott be kiemelkedően színvonalas pályaműveket a verseny lezárását jelentő gálaest keretein belül. A novemberi ünnepélyes díjátadón – amely a járványhelyzetre való tekintettel ezúttal online került megrendezésre – összesen 19 pályázó munkáját ismerték el. Az egyes kategóriák legjobbjai egyenként egymillió forint díjazásban részesültek, a kategóriák további különdíjasait pedig oklevéllel ismerték el.

Év Homlokzata 2021 különdíjjal jutalmazták Esztergom főterének különleges műemlékét, az elegáns Rudolf ház – Bistro 42 épületét. Az impozáns házat Somody Zsolt építész, a Somody és Társa Tervező és Szolgáltató Bt. iroda építészének tervei alapján a Cz Kft. renoválta.

Családi ház kategóriában nyert Év Homlokzata 2021 különdíjat az a szintén esztergomi pályázat, amelynek keretében a Dankó Kristóf építész készítette modern háztervet a DKD Kft. valósította meg.

Az épület pikáns, ugyanakkor fegyelmezett komponálása, a jó arányérzékkel három részre osztott épülettömeg, valamint az ízléses anyagválasztás divatosan és elegánsanegészíti ki és oldja a szigorú, geometrikus formákat. Az eredmény egy élhető és figyelemre méltó családi otthon, melyet a zsűri egyhangú szavazással választott különdíjasnak.

Hazánk egyik legrangosabb és legmagasabb díjazású építészeti megmérettetésére összesen 199 pályázat érkezett, melyek mindegyikében az építészek és kivitelezők az új vagy felújított homlokzat kialakításához Baumit termékeket használtak. Az öt kategória legjobbjait Vadász Bence Ybl és Pro Architectura-díjas építész; Jánosi János Ybl és Pro Architectura-díjas építész; Máté Klára a Magyar Építéstechnika főszerkesztője; Dr. Tari Gábor PhD a Műszaki Egyetem docense és Vidor Győző a Xella közép-európai igazgatója jelölhette ki. A zsűri elismerése mellett két Baumit különdíj kiosztására is sor került, valamint a szeptemberben megrendezésre került közönségszavazás győztesét is kihirdették.

Forrás és fotók: Baumit.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 11. 00:44, vasárnap | Helyi

Kiscsévpuszta

Esküvő 2024-ben? Még vannak szabad időpontjaink! Találjátok meg álmaitok esküvői helyszínét Kiscsévpusztán!

2024. Február 11. 00:35, vasárnap | Helyi

Legördült a gyártósorról a 4 milliomodik esztergomi Suzuki

4 millió Suzuki 32 év alatt. - adta hírül a gyár.

2024. Február 05. 08:06, hétfő | Helyi

Motorosok ütköztek

Héreg felől Bajna irányában.