Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Augusztus 09. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: mti

Esztergomi sportoló nyert aranyat a londoni olimpián

Esztergomi sportoló nyert aranyat a londoni olimpián

Az olimpián az Esztergomi Kajak-Kenu Sportegyesület színeiben induló Kökény Roland és társa, Dombi Rudolf 1000 méteres kajakpárosa fantasztikus versenyzéssel aranyérmet nyert a szám szerdai döntőjében a londoni olimpián.

A friss Európa-bajnok kettős – a fiatalság és a rutin kombinációja, Kökény ugyanis 36, társa pedig 25 éves – előfutam-győzelemmel kvalifikálta magát a legjobb nyolc közé, ahol a dobogó elérése volt a célkitűzés, sokan azonban titkos favoritnak tartották őket.

A németek címvédő egysége (Andreas Ihle, Martin Hollstein) és a szlovákok világbajnok párosa (Peter Gelle, Erik Vlcek) mellett egy-egy új-zélandi, orosz, svéd, ausztrál és portugál hajó volt az ellenfelük a Dorney-tavon.

Szilárdi Katalin tanítványai remekül kezdtek, a rajt után a svédekkel és a portugálokkal az élen haladtak. 250 méternél az első helyen lapátoltak, s a másik két hajóval kiváltak a mezőnyből, majd féltávnál, 500 méternél svéd, magyar, portugál volt a sorrend. Markus Oscarsson és Henrik Nilsson tartotta vezető pozícióját, Dombiék azonban tapadtak rájuk, s a hajrához érkezve le is előzték őket. Közben a németek is elkezdtek hajrázni, s a nyolcas, „surranó” pályán a portugálok is feltűntek. A magyarok azonban nem zavartatták magukat, csapásról csapásra haladtak a cél felé, s elsőre úgy tűnt, először haladtak át a vonalon. Ugyanakkor a portugálok is ünnepelték magukat, így néhány pillanatig nem lehetett tudni, ki is nyert, végül azonban feltűnt a kivetítőn, hogy első Magyarország, s ekkor Kökényék már felhőtlenül ünnepelhettek. A közönség magyar része is üdvrivalgásban tört ki, zúgott a „Ria, ria, Hungária!”.

Ez a magyar küldöttség ötödik elsősége a brit fővárosban, egyben a sportág 20. ötkarikás aranya. Ebben a számban Magyarország korábban még soha nem nyert olimpiát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.