Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2016. Augusztus 30. 15:24, kedd | Helyi
Forrás: közlemény

Esztergomi tanévnyitó – kicsit másképpen

Esztergomi tanévnyitó – kicsit másképpen

Az önkormányzat kezdeményezésére augusztus 23-án tanévnyitó értekezletet tartottak a városban működő oktatási, művelődési intézmények számára a Bottyán-palota nagytermében.

A megbeszélés résztvevőit Bánhidy László alpolgármester köszöntötte, majd Végvári Ágnes köznevelési és közjóléti csoportvezető ismertette a napirendi pontokat, vázolta az értekezleten megtárgyalni, megvitatni kívánt témákat.

Elsőként a közétkeztetést Esztergomban végző Hungast vállalat képviselője tájékoztatta röviden az értekezlet résztvevőit, hogy a cég a kórházból már áttette munkavégzésének helyét a Kőrössy-kollégium konyhájába, a szolgáltatásban a konyhahely váltással semmi sem változott. A közel kétezer gyereket, fiatalt érintő meleg étkeztetés biztosítása így továbbra is zökkenőmentes lesz az új tanévben Esztergomban.

A tanévkezdő értekezlet további napirendi pontjai között szerepeltek a különböző intézmények felújításával kapcsolatos kérdések megbeszélése, de téma volt a Belvárosi Óvodával illetve a József Attila Iskolával kapcsolatos javítási munkálatok, a közművelődési intézmények programjainak az óvodák, iskolák számára adandó hatékonyabb tájékoztatás, az egyes művelődéssel foglalkozó városi intézmények, iskolák kulturális programjainak összehangolása is. Ugyancsak az értekezlet napirendi pontjai között szerepelt a különböző ünnepségek időpontjának és egyéb részleteinek egyeztetése, különös tekintettel a tanév végi nagy városi ballagásokra. Emellett röviden kielemezték a középiskolások nyári gyakorlatainak tapasztalatait is. Az értekezleten felmerült annak az ötlete is, hogy bevezetnék az Év Diákja címet is, mellyel újfajta módon ösztönöznék a tanulókat a jobb eredményekre, ahogy lenne az országos versenyeken való szereplés díja és a felkészítő tanár elismerése is. Végvári Ágnes csoportvezető egy helyen arra is felhívta a résztvevők figyelmét, hogy a javaslatok között szerepel, hogy a korábbi években megismert pedagógusoknak adandó Majer István-díjat, az Esztergom Kultúrájáért adandó Babits Mihály-díjat, az Esztergom Spotjáért adandó Korányi József-díjat és az ezekhez hasonló tematikájú díjakat újból megítélésre szánnák.

Címkék: esztergom, tanév

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban