Városlista
2023. október 2, hétfő - Petra

Hírek

2019. November 11. 16:44, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Esztergomiakat díjazott a Honismereti Szövetség

Esztergomiakat díjazott a Honismereti Szövetség

Díjat vehetett át Pifkó Péterné, Osvai László, Peragovics Ferenc, Gergely Endre és Sárosi Attila.

A Péczeli József Komárom-Esztergom Megyei Honismereti Egyesület a II. Rákóczi Ferenc – emlékév alkalmából ünnepi ülést rendezett a Bottyán palotában a minap.
A programot Fehér László tárogatóművész zenei köszöntője után, Forróné Virág Zsuzsa megyei elnök nyitotta meg, amelyet Dudok Dávid, az Esztergomi Diákszínkör tagjának szavalata követett (Ady Endre: Bujdosó kuruc rigmusa).

Ünnepi köszöntőt Erős Gábor alpolgármester mondott. Az ülés központi előadását Menyhárt Csaba történész (az országos elnökség tagja) tartotta Bottyán János és Esztergom címmel – számolt be az eseményről a Honismereti Szövetség közösségi oldalán.

Ezt követően átadták a megyei elismeréseket. Díjat vehetett át Pifkó Péterné, Osvai László, Peragovics Ferenc, Gergely Endre és Sárosi Attila.

Az ülés elején megyei elismerést kapott Schönwalder Miklósné és Hámosné Szőke Anna is.

Az átadó után ismét Fehér László tárogatóművész zenéje következett, valamint rövid előadása a tárogató hangszer történetéről. Az elhangzott korreferátumokat a megye diákjai adták, akik részt vettek az „Arcok és harcok” országos pályázaton. A Honismereti Szövetség emléklapjait Mándli Gyula, a Szövetség alelnöke adta át a megyei egyesület kimagasló munkát végző tagjainak.

Fotók: Mándli Gyula

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 21:15, péntek | Helyi

Esztergomban is kiállít az Artézi Csoport

2023. szeptember 9-én nyílt meg a Rondella Galériában a budapesti Artézi Csoport kiállítása, az Eurohíd Alapítvány szervezésében.

2023. Szeptember 20. 09:04, szerda | Helyi

Pölczman Péter fotográfus kiállítása látható a Kapcsolatok Házában

Pölczman Péter fotográfus Tűz és víz című kiállítása nyílt meg a Kapcsolatok Házában, amely 2023. október 29-ig tart nyitva az érdeklődő közönség előtt.

2023. Szeptember 06. 18:11, szerda | Helyi

Tűz volt a Richter dorogi gyártelepén

A dorogi gyártóüzem egyik tetőszerkezetén keletkezett a tűz.

2023. Augusztus 31. 15:21, csütörtök | Helyi

Harmadszor indul útjára a természettudományos mesepályázat

Ha ősz, akkor Richter TETT: harmadik alkalommal is meghirdetik a „Richter TETT: Te és a természettudományok – mesés történetek” elnevezésű mese- és történetíró pályázatot.