Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2016. Április 20. 06:00, szerda | Helyi
Forrás: InfoEsztergom

Esztergomot is érinti a katonás Országfutás

Esztergomot is érinti a katonás Országfutás

Toborzó Országfutás 2016 elnevezéssel az idei évszámmal megegyező hosszúságú váltófutást rendez tavasszal az Magyar Honvédség. A 2016 kilométer hosszú, 207 települést érintő sportesemény Esztergomba is érkezik.

A Magyar Honvédség társadalom kapcsolatának erősítésére, valamint a katonai hivatás, a sport és az egészséges életmód népszerűsítésére a fővárost és valamennyi megyét érintő 2016 kilométeres váltófutást rendez. A rendezvény keretében a futók egyúttal megemlékeznek a magyar nemzet számára fontos történelmi eseményekről, és mindazokról, akik életüket áldozták a hazáért.

A Toborzó Országfutás április 13-án rajtol és 27 nap alatt, 207 település érintésével május 20-án ér célba Budapesten. Az esemény egyszerre lesz sport- és toborzórendezvény is. A megmérettetés lehetőséget kínál arra, hogy nemzeti összetartozásunk jeléül, az érintett települések lakóival közösen tisztelegjenek elesett hőseink, és az olimpiai évre tekintettel, a játékokon résztvevő Magyar Olimpiai Csapat előtt a katonák és a velük futók. Ennek jegyében a honvédség „mozgósítási erőpróbát” is hirdet az érintett 207 településen. A szervezők erre várják az érdeklődőket, különösen az általános- és középiskolás korosztályt, hogy csatlakozzanak a katonákhoz és fussanak együtt velük a településen.

Esztergomba a hajrában, május 17-én ér az Országfutás. A tervek szerint Dorog felől 16 óra 34 perckor érnek be a futók a városba. Csatlakozni a körforgalomnál (Terézia utca, Árok utca, 11. számú főút) tudnak hozzá a vállalkozókedvű esztergomiak. A futás az Árok utcán folytatódik, majd a Deák Ferenc utcán keresztül a Széchenyi térre vezet, ahol a tervek szerint Romanek Etelka polgármester köszönti a futókat.

A váltófutó megyénkben 2016. május 17-én
Tatabánya-Tarján-Zsámbék-Dorog-Esztergom útvonalon fog futni.

A TOBORZÓFUTÁS VÁLTÓJA ESZTERGOMBA, A HŐSÖK TERÉNÉL LÉVŐ KÖRFORGALOMHOZMÁJUS 17-ÉN, TERVEZETTEN 16:20 ÓRAKOR ÉRKEZIK.

A HONVÉDSÉG VÁRJA A HELYIEKET, HOGY FUSSANAK EGYÜTT MINÉL TÖBBEN A KÖRFORGALOMTÓL A SZÉCHENYI TÉRRE!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 22:45, kedd | Helyi

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.