Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Szeptember 19. 08:00, szerda | Helyi

Európa-bajnok edzők a dorogi vízilabdásoknál

Európa-bajnok edzők a dorogi vízilabdásoknál

Tóth Andreával és Györe Lajossal két újabb edzővel bővült az Új-Hullám Sport Egyesület vízilabda szakosztálya. Így vb és Eb-sikereket is elérő szakemberekkel kezdik a bajnokságot a csapatok.

Tóth Andrea világ-és Európa-bajnok játékos, profi pályafutása befejeztével idén tért vissza Olaszországból. Györe Lajos korábbi női utánpótlás válogatott szövetségi kapitány, a 2001-ben Európa-bajnokságot nyert női felnőtt válogatott edzője volt.

Várhegyi Ferenc, az egyesület elnöke szerint érkezésük nagy lendületet adhat a dorogi utánpótlás vízilabda sportnak. Az egyesület a 2012/13-as bajnokságban egy gyermek és egy serdülőcsapattal elindul a Budapest Bajnokságban is, amely komoly kihívást jelent a számukra. A gyermekcsapat edzője Tóth Andrea, a serdülőké továbbra is Szarvas Dávid, akiknek a munkáját Györe Lajos fogja össze. Az elnök hozzátette, az eredmények egyelőre másodlagosak, a cél a tanulás, a tapasztalatszerzés és a folyamatos szakmai fejlődés.

„Az elsődleges célom, hogy a gyerekek hozzáállása profi legyen. Szeretném elérni, hogy szeressék a vízilabdát, szeressék az uszodát, és hogy csapatként működjenek, tudjanak küzdeni egymásért. Ha ezeket a tulajdonságokat ki tudjuk fejleszteni a játékosokban, az a későbbi életükben is nagy hasznukra válik majd. Az elvégzett munka látható fejlődést fog hozni a játékukban és az eredményekben is” – árulta el az első éves célokat Györe Lajos.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT