Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2022. Február 24. 09:52, csütörtök | Helyi
Forrás: EKBSE

Európa-kupát nyert az esztergomi kick-boxos

Európa-kupát nyert az esztergomi kick-boxos

Február 11-13 között rendezték meg a hagyományosan a versenyszezon kezdetét jelentő Karlovac Open European Cup-ot Horvátországban.

Az Esztergomi KBSE csapatának versenyzői a felkészülést végig kísérő folyamatos megbetegedéseknek köszönhetően idén csak kisebb létszámmal érkeztek Károlyvárosba.

Olasz Attila tanítványai a nehézségek ellenére kiválóan helyt álltak a nemzetközi viadalon, és sikeres szerepléssel mindhárom versenyző a döntőbe jutott.
Sajnálatos módon Kovács Marci, aki junior light-contact 94kg-os kategóriában indult, a megnyert elődöntő folyamán sérülést szenvedett, emiatt nem tudta vállalni a finálét. Marci ezt a versenyt ezüsttel zárta.

Tóth Dénes két szabályrendszerben is versenyzett és mindkét kategóriában a legjobb 16-ból indult. Light-conatcban a legjobb 8 között egy német versenyző búcsúztatta, aki végül meg is nyerte a súlycsoportot. Kick-light kategóriában Dénes egészen a döntőig menetelt, ahol – bár kiválóan helyt állt - nem tudta legyőzni román ellenfelét, így a dobogó második fokára állhatott fel.

A versenynap esztergomi részről Szachán Bolivárral zárult, aki felnőtt light-contact 89 kg-ban húzott kesztyűt.
Bolivár meg sem állt a dobogó legfelső fokáig, és bemutatta a nap legnagyobb skalpvadászatát is, ugyanis az elődöntőben legyőzte a full-contact -86kg-os súlycsoport aktuális ukrán világbajnokát és világranglista vezetőjét!

A fotón Szachán Bolivár kezét emeli magasba a bíró

Az esztergomi kick-boxosok így összesen 1 arany- és két ezüstéremmel térhettek haza az Európa-kupáról, tovább öregbítve városunk hírnevét!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.