Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2012. Szeptember 21. 10:11, péntek | Helyi
Forrás: EKOKU

Expedíciózz a háztartásban! Ismét Esztergomban

Expedíciózz a háztartásban! Ismét Esztergomban

Esztergomba látogat az Expedíciózz a háztartásodban című országos kampány szeptember 28-án. A Széchenyi téri rendezvény a takarékosságra és a környezetkímélésre hívják fel a figyelmet bemutatókkal, tanácsadással.

A klímatudatos hajósokkal az ország kilenc nagyvárosában már személyesen is találkozhatnak az érdeklődők, hiszen szeptember 20-29 között az Expedíciózz a háztartásodban című kampány újra bejárja az országot rendezvényeivel.

Az Expedíciózz a háztartásban kampány öt fő témakörre épül: az öko-építészetre, a környezetkímélő háztartási vegyi-anyagok használatára, a hulladékcsökkentés módjaira, az energiatakarékosságra és a víztakarékosságra. A helyi környezeti tanácsadók utcai standjainál kilenc városban javaslatokkal, információkkal, kiadványokkal vértezik fel a látogatókat, akik a környezettudatosság és a háztartászöldítés útjára szeretnének térni.

A program szeptember 28-án látogat Esztergomba, a Széchenyi térre, ahol az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület tanácsadói több szakértő közreműködésével 11 és 17 óra között várja az érdeklődőket.

14 órakor egy sajtótájékoztató keretében Blaskovich Ákos személyesen is mesél a világkörüli környezetbarát hajóútjukról, arról, hogy ők milyen módon törekedtek saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni.

További információ kérhető az akciónapról Horváth Zoltán és Ledzényi András környezeti tanácsadóktól, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület munkatársaitól a 33/400-150-es, a 20/775-26-21-es telefonszámokon vagy az info@kornyezetkultura.hu emailcímen.

Az Expedíciózz a háztartásodban című kampány keretébe belül az utoljára nyílik lehetőség az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület ingyenes, tájékoztató kút- és vízvizsgálatára, mellyel a vizek nitrit és nitrát tartalmáról szerezhetnek információt az érdeklődők. A vízvizsgálatra az Expedíciózz a háztartásban program víztakarékossági sátrában kerül sor 11 és 17 óra között.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 21. 12:08, péntek | Helyi

Az esztergomi születésű Pónya Sára is indul Pekingben a februári téli olimpián

Alpesisíben Kékesi Márton és Tóth Zita, míg sífutásban Kónya Ádám és Pónya Sára indulhat a februári, pekingi téli olimpián.

2022. Január 21. 11:42, péntek | Helyi

Túlnyomásos oxigénkamrát építenek az esztergomi kórházban

Az ország első államilag finanszírozott, kórházon belül kialakított túlnyomásos oxigénkamrája az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban épül meg.

2022. Január 21. 09:45, péntek | Helyi

Lovas útvonal létesül Esztergom és Pomáz között

Pályázati forrásból épül lovas- és kerékpárút a határ menti térségben. Pomáz és Esztergom között lovastúra-útvonal kerül kijelölésre, míg Szlovákiában Karva és Párkány között 18 km hosszúságú kerékpárút épül.

2022. Január 20. 13:56, csütörtök | Helyi

Liquid - a SKURC csoport kiállítása a Duna Múzeumban

Január 21-én, pénteken 18.30-kor nyílik az a különleges tárlat, melyben a SKURC képzőművész csoport 8 tagja a víz létezésének és működésének sokfélesége alapján kreálta meg műtárgyait.