Városlista
2022. augusztus 18, csütörtök - Ilona

Hírek

2012. Szeptember 21. 10:11, péntek | Helyi
Forrás: EKOKU

Expedíciózz a háztartásban! Ismét Esztergomban

Expedíciózz a háztartásban! Ismét Esztergomban

Esztergomba látogat az Expedíciózz a háztartásodban című országos kampány szeptember 28-án. A Széchenyi téri rendezvény a takarékosságra és a környezetkímélésre hívják fel a figyelmet bemutatókkal, tanácsadással.

A klímatudatos hajósokkal az ország kilenc nagyvárosában már személyesen is találkozhatnak az érdeklődők, hiszen szeptember 20-29 között az Expedíciózz a háztartásodban című kampány újra bejárja az országot rendezvényeivel.

Az Expedíciózz a háztartásban kampány öt fő témakörre épül: az öko-építészetre, a környezetkímélő háztartási vegyi-anyagok használatára, a hulladékcsökkentés módjaira, az energiatakarékosságra és a víztakarékosságra. A helyi környezeti tanácsadók utcai standjainál kilenc városban javaslatokkal, információkkal, kiadványokkal vértezik fel a látogatókat, akik a környezettudatosság és a háztartászöldítés útjára szeretnének térni.

A program szeptember 28-án látogat Esztergomba, a Széchenyi térre, ahol az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület tanácsadói több szakértő közreműködésével 11 és 17 óra között várja az érdeklődőket.

14 órakor egy sajtótájékoztató keretében Blaskovich Ákos személyesen is mesél a világkörüli környezetbarát hajóútjukról, arról, hogy ők milyen módon törekedtek saját expedíciójuk környezeti hatásait minimalizálni, hétköznapjaikat zöldíteni.

További információ kérhető az akciónapról Horváth Zoltán és Ledzényi András környezeti tanácsadóktól, az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület munkatársaitól a 33/400-150-es, a 20/775-26-21-es telefonszámokon vagy az info@kornyezetkultura.hu emailcímen.

Az Expedíciózz a háztartásodban című kampány keretébe belül az utoljára nyílik lehetőség az Esztergomi Környezetkultúra Egyesület ingyenes, tájékoztató kút- és vízvizsgálatára, mellyel a vizek nitrit és nitrát tartalmáról szerezhetnek információt az érdeklődők. A vízvizsgálatra az Expedíciózz a háztartásban program víztakarékossági sátrában kerül sor 11 és 17 óra között.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.