Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Július 16. 09:01, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Ez így normális?! - FOTÓK

Ez így normális?! - FOTÓK

Biztosan nem az: a hétvégén így tömték tele háztartási hulladékkal a búbánatvölgyi köztéri szemeteseket.

Búbánatvölgy egy igazán különleges része Esztergomnak, igazi kis gyöngyszem a tavakkal és az erdőkkel. Nem véletlen, hogy egyre többen költöznek ki, rengeteg horgász hódol itt szenvedélyének és nagyon sokan csak kirándulni ruccannak ki a völgybe. Nyilván valamennyien természetszeretők. És nyilván közülük kerülnek ki azok, akik gond nélkül teli tömik a köztéri kukákat a saját háztartási hulladékukkal. A fotókat olvasónktól kaptuk, vasárnap készültek, de korántsem egyedi eset, csak a múlt héten több alkalommal előfordult hasonló.

A kukákba tömött háztartási szemetet a vadállatok ráadásul az éjszaka folyamán rendszerint szétszedik, beterítve a számukra érdektelen maradékokkal a kukák környékét. Arról az „apróságról” nem is beszélve, hogy a beletömött kukás zsákok miatt az eredeti funkciójuknak nem tudnak eleget tenni a gyűjtőedények: az arrafelé bóklászó turista a papírzsebkendőt, üres flakont stb., vagy diszkréten a kuka mellé helyezi, vagy bosszankodva tovább cipeli magával.

A jelenség ráadásul korántsem csak Búbánatvölgyben rendszerszerű: a város minden pontján előfordul, sokszor a kukák ürítését követően egy-két órával már megjelennek a hatalmas, háztartási hulladékkal teletömött zacskók. Nyilván nem lehet minden kuka mellé rendőrt vagy kamerát állítani, ahogy az sem fair megoldás a szemétdíjat fizető többséggel szemben, hogy a közösen befizetett adóforintokból naponta többszöri ürítést finanszírozzunk a néhány renitens miatt.

Önök szerint mi lehet a megoldás?

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.