Városlista
2021. július 30, péntek - Judit

Hírek

2020. Október 17. 05:02, szombat | Helyi
Forrás: (x)

Ezek a legnépszerűbb használtan vásárolt autómárkák Magyarországon

Ezek a legnépszerűbb használtan vásárolt autómárkák Magyarországon

Használt autót vásárolni okosan kell. Mindig érdemes utánanézni, milyen múltja van az adott modellnek, de azt is ellenőrizni kell, hogy a típus hogyan teljesít második, harmadik tulajdonosnál.

Ebben segíthet, ha tudjuk, melyek a legnépszerűbb használt autók Magyarországon – a többség ugyanis kisebb valószínűséggel tévedhet.

A használt autók piacának minimális mértékben ártott csak a koronavírus-járvány, azaz továbbra is népszerű ez a kocsivásárlási forma hazánkban. Erről a legfrissebb adatot a Datahouse adta ki: az év első nyolc hónapjában 511 ezer használt autó cserélt gazdát Magyarországon. Az import szintén jelentős, több mint 87 ezer használt kocsi jött be külföldről ugyanebben az időszakban. Fontos, hogy egy ilyen adás-vétel előtt mindenképpen ellenőrizni kell a verdát, ebben segítenek az olyan oldalak, mint a járműtörténeti adatbázisként működő checkcardna.com.

A legnépszerűbb az Opel Astra

Nézzük is a népszerűségi sorrendet, amelyből sok következtetést le lehet vonni. Ha ugyanis egy modell tele van típushibákkal, nem válhat országszerte kedvenccé, így a legkeresettebb kocsi valószínűleg a legmegbízhatóbbak közé tartozik, már ami a használt autókat illeti. Ehhez az értékhez jön még a megfizethetőség, mint szempont, hogy megkapjuk a lista legelőkelőbb helyezettjeit.

Igazi klasszikus az Opel Astra, amelyet még mindig sokan keresnek a piacon. Kiválóan ellenáll a rozsdásodásnak, megbízhatóan teljesít, az árára pedig jó hatással van, hogy nagy a kínálat, így a vevő bőségesen válogathat. Népautónak mondható, a hazai állomány átlagéletkora 15 év felett jár, azaz nyugodtan kijelenthetjük, hogy hosszú távra lehet vele tervezni. Költséghatékony megoldás.

A magyarok tudják, hogy a Suzuki „a mi autónk”, nem véletlenül van ott az élmezőnyben a Swift. Az esztergomi gyárból kigördülő modellek folyamatosan róják az utakat, ha figyelmesen járunk, minden nap összefuthatunk ilyennel a közlekedésben. Könnyen mozgó, takarékos autónak tartják, amely azonban a kényelem terén nem tudott megugrani minden kihívást. Ennek ellenére használt autónak megfelel, de csak akkor, ha a rozsda nem okoz gondot a karosszérián. Ezt mindig ellenőrizni kell, amikor Suzukit vesz az ember. Ha lehet, a dízel helyett válasszuk inkább a benzines modelleket.

Óvatosan a flottás autókkal

Egy újabb világmárka, a Ford is ott van az élmezőnyben, méghozzá a Focus modelljével. Itt is megjegyezhetjük a két legfontosabb igazságot: sose vegyünk olyat használtan, amelyen felfedezhetőek a korrózió jelei, illetve próbáljunk meg minél többet megtudni a kocsi múltjáról – a jármű teljes történetének megismerésére alkalmas a bestvindecoder.com oldal. Ami még jellemző a Focusra, az a beázás, szerencsére ennek is vannak látható jelei egy használt modellnél. Sok ilyen futott az utakon flottában, vagy éppen rendőrautóként, ezek állapota jelentős kérdéseket vet fel. Szóval hiába népszerű, a vásárlás előtt csak óvatosan.

Ha továbbmegyünk, megtalálhatjuk a legkeresettebb használt kocsik között az ötös Golfot, ami a Volkswagen klasszikusa, valamint a szintén a német brandhez tartozó, kifejezetten tartós Passatot. Ha valaki BMW-re vágyik, a 3-as és az 5-ös szokott legtöbbször beválni használtan, míg a legmagasabb hazai átlagéletkorral a Fiatok rendelkeznek, ez azért jelentős érv hosszútávon a márka modelljei mellett.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 29. 18:01, csütörtök | Helyi

Távoli vidékek varázsa a Bistro42-ben

Kávé – kompromisszumok nélkül. Az esztergomi főtéren lévő Bistro42 tulajdonosai rengeteg időt töltöttek azzal, hogy megismerjék a jó kávé titkát, kezdve a termőhelytől egészen a kávébab gondos pörköléséig.

2021. Július 29. 06:30, csütörtök | Helyi

A gólyakalifa bemutatójával nyitja az évadot a Babits Mihály Színház Esztergomban

Névadója halálának 80. évfordulójára emlékezik a Babits Mihály Színház, A gólyakalifa 2021. szeptember 5-i bemutatójával, melyet a Bubik Színpadon láthat majd a közönség.

2021. Július 29. 05:54, csütörtök | Helyi

Hangot adunk a tehetségnek - Hamarosan startol az első MCC Feszt

Már csak néhány nap és augusztus 5-én, Esztergomban elstartol az egyedülálló MCC Feszt.

2021. Július 28. 06:22, szerda | Helyi

Babits-ház 60

Idén 60 éve működik emlékmúzeumként az esztergomi Babits-ház, erre emlékeznek az augusztus 6-án 17:00 órakor megrendezendő ünnepség keretén belül.