Városlista
2021. március 5, péntek - Adorján

Hírek

2021. Január 19. 17:50, kedd | Helyi
Forrás: (x)

Ezekre figyelj oda a próbaidő alatti felmondás esetén

Ezekre figyelj oda a próbaidő alatti felmondás esetén

Félsz az elköteleződéstől és nem mersz belevágni egy új munkába? Vagy éppen azon gondolkozol a munkahelyen, hogyan tudnál megszabadulni a próbaidő jelentette kötelezettségektől?

Félsz az elköteleződéstől és nem mersz belevágni egy új munkába? Vagy éppen azon gondolkozol a munkahelyen, hogyan tudnál megszabadulni a próbaidő jelentette kötelezettségektől? Ha te is ebben a cipőben jársz és szeretnél teljes képet kapni a próbaidő alatti felmondással kapcsolatban, hogy mire kell odafigyelned, , olvasd el a Jomelo.hu összefoglalóját, akik miután tanácsaikkal „segítenek elhagyni” az aktuális munkahelyed, nem engedik el a kezed, és biztos lehetsz abban, hogy közreműködésükkel új perspektívák fognak megnyílni előtted.

Új idők, új körülmények

A 2020-as évek elején a munkaerőpiac is speciális helyzetbe került, a vírus miatti intézkedések részeként rengeteg időt kell Home Office-ban tölteni. Ez alól nem kivétel a próbaidőn lévő munkavállaló sem. Továbbra is nagyon sokan választják ezt a formáját az alkalmazásnak, habár az ilyen típusú munkakapcsolatnak lényegi értelme az lenne, hogy ez idő alatt különösebb kötelezettségek nélkül is megismerhessék egymást a felek, ami ugye „távkapcsolatban” már nem olyan egyszerű.

Betegség próbaidő alatt

Napjainkban nem is lehetne időszerűbb a kérdés, hogy mit tehetsz, ha ezen időszak alatt megbetegedsz. Szerencsére ebben az esetben is betegállományba kerülsz, amivel automatikusan járnak a munkavállalói jogosultságok. Amennyiben annyira ledöntött a lábadról a koronavírus, vagy egyéb kellemetlen ok miatt munkaképtelennek érzed magad, nem kell aggódnod, hogy pénz nélkül maradsz, hiszen a táppénz intézménye ugyanúgy működik ebben az esetben, mintha például határozatlan idejű munkaszerződés lenne a zsebedben.

Az érem másik oldala

Nem elég, hogy alig bírsz felkelni az ágyból, nem elég, hogy az alváson kívül mást el sem tudsz képzelni, van még valami, ami biztosan nem kedélyjavítóként fog hatni az állapotodra. Nem minden munkaadó lesz veled jószívű, lesz olyan, aki 100%-ig csak a cég gazdasági és egyéb érdekeit fogja szem előtt tartani, és kevésbé a dolgok emberi oldalát. A próbaidő alatti felmondás megtehető a betegszabadság ideje alatt is, ami nem igazán tűnhet korrektnek a munkaadó részéről, azonban racionálisnak már sokkal inkább. Nem kötelező a cégnek megvárni, amíg a 2 hónapos próbaidő során 2-3 hét alatt teljesen meggyógyulsz, felmondhat neked szabályosan, sőt még a személyesen történő közlési kötelezettség sem terheli, így személytelenül, akár telefonon vagy emailben is érkezhet a rossz hír.

Gondold meg mikor lépsz

A betegséggel egyidejűleg előállhat olyan élethelyzet is, hogy neked nem tetszik egy munkahely, és a „kísérletezés” ideje alatt eldöntöd, hogy biztosan nem szeretnél az adott vállalatnál tevékenykedni. Egy elkapott vírus miatti táppénz időszakában semmiképpen nem tanácsos a próbaidő alatti felmondáson gondolkozni, hiszen érdemes legalább azt az időt kivárni, amíg egészségesen képes leszel új munkahelyet találni, ahol a munkaviszonnyal járó juttatások számodra továbbra is biztosítottak lesznek.

Kép forrása: FreepikEzek érdekelhetnek még

2021. Március 05. 18:53, péntek | Helyi

Mely vitaminok segítenek igazán a vírusok elleni harcban

Testünk harcol a vírusokkal egész életünkön keresztül. Immunrendszerünk naponta hárítja el veszélyes vírusok számos támadását. Ha mi nem is vesszük észre, de gyakran ez a harc sikeres.

2021. Március 05. 17:03, péntek | Helyi

Kigyulladt egy autó Csolnoknál

Teljes terjedelmében égett egy autó Csolnok külterületén pénteken.

2021. Március 05. 16:21, péntek | Helyi

Szünetelnek a nyilvános szentmisék

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek elrendelte a nyilvános szentmisék szüneteltetését az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében.

2021. Március 05. 12:30, péntek | Helyi

Kiszabadult a börtönből, majd újra kocsit lopott

Jármű önkényes elvételének bűntette miatt az esztergomi ügyészség gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a férfit, aki a szabadságvesztésből szabadulását követően két hónap múlva újra kocsit próbált lopni.