Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. December 01. 12:55, péntek | Helyi
Forrás: Sportcsarnok

Ezüstös esztergomi siker a Kertes-kupán

Ezüstös esztergomi siker a Kertes-kupán

Folytatta téli rendezvénysorozatát az Esztergomi Pézsa Tibor Sportcsarnok, ahol legutóbb a 12-13 éveseknek rendezték meg a Kertes László Kupát a spori szervezői.

A benevezett 9 csapatot a szervezők 3X3-as csoportba sorsolták be, majd a csoportküzdelmek után a csoportok azonos helyezettjei alkottak új 3X3-as csoportot és játszottak a helyosztó mérkőzéseket.

Az "A” csoportot az Esztergom nyerte, bár a teljesítményük nem volt mindig meggyőző, de így is biztosították a helyüket a döntőben.

A „B”-ben némi meglepetésre a Sárisáp bizonyult a legjobbnak, hiszen mind a két mérkőzésüket megnyerték és még gólt sem kaptak, ráadásul zömében fiatalabbak alkották a csapatukat.

A „C” csoportban a Tata és a Csepel közel azonos játékerőt képviselt, pechjükre összekerültek a csoportban. A mérkőzésük óriási küzdelmet hozott, nem bírtak egymással, a büntetőket pedig a Csepel rúgta jobban, így a fővárosiak kerültek a döntős csoportba a Tata pedig legjobb esetben is csak negyedik lehetett ezután.
Végül a tornát a Csepel nyerte teljesen megérdemelten, de a többi csapat is dicsértet érdemel.

Az eredményhirdetésen Osvald Zsolt főszervező bemutatta a gyerekeknek és a szurkolóknak néhai Kertes Lászlót. Elmondta, hogy legyen példa az ifjú focistáknak Laci bácsi élete, hiszen Ő példa arra, hogy egy kisvárosból is eljuthat valaki a legmagasabb szintre, nevezetesen az NB I-ig. Ehhez tehetség, szorgalom, alázat és némi szerencse is kell. Hozzátette: nem feltétlenül kell a fővárosba születni vagy valamilyen akadémiára járni.

A díjak átadásában a főszervezőnek segített Nagy Ferenc szervező és Winkler János egykori csapattárs.

VÉGEREDMÉNY
1. CSEPEL
2. ESZTERGOM
3. SÁRISÁP
4. TATA
5. NYERGES II.
6. NYERGES I.
7. PILISCSÉV
8. VOYAGE
9. TOKOD
LEGJOBB JÁTÉKOS: BORBÉLY BENCE (CSEPEL)
LEGJOBB KAPUS: TÓTH DÁNIEL (NYERGES II.)

Kertes László
(1937-2015)

1937-ben Esztergomban született. 14 évesen kezdett az Esztergomi Bányász Ifiben, majd 16 évesen mutatkozott be a felnőttek között az Esztergomi Vasasban. 1957-ben került Dorogra, ahol 7 év alatt 132 NBI-es mérkőzésen 32 gólt rúgott. 1964-ben visszakerült Esztergomba, ahol 1973-ig játszott. Utána sokáig edzősködött többek között Esztergom, Nyergesújfalu, Tokod és Tát csapatainál.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.