Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. December 05. 11:06, szerda | Helyi
Forrás: lvp

Ezüstös esztergomi siker az országos Tarnóczy-kupán

Ezüstös esztergomi siker az országos Tarnóczy-kupán

Második helyen végzett a házigazda Esztergom a negyedik Tarnóczy-kupán a múlt héten a sportcsarnokban, ahol az országból tizenkét csapat küzdött a trófeáért. A serleget végül a székesfehérvári együttes vihette magával.

Országos focitornán mérkőzött meg tizenkét ifjú 8-9 éves tehetségekből álló csapat az esztergomi Pézsa Tibor sportcsarnokban a minap a negyedik alkalommal megrendezett Tarnóczi Imre Kupán. A rendezvényen többek között esztergomi és környékbeli valamint székesfehérvári, budapesti alakulatok mérettették meg magukat, miközben megtelt a sportcsarnok lelátója a nézőkkel.

Minden csapatot nagyszámú szurkolói csoport kísérte el, nem maradt el a dudaszó vagy a szurkolói bíztatás sem. Külön ki kell emelni a párkányi, esztergomi, székesfehérvári, győrújfalui és nyergesi szülőket, akik végig bíztatták az együttesüket. Óriási volt a hangulat, főleg a döntő mérkőzésein” – fejtette ki Osvald Zsolt.

A torna főszervezője hozzátette, hogy a fináléba jutott négy csapat közül bármelyik megnyerhette volna a kupát, mind a hat mérkőzés ugyanis rendkívül szoros és kiemelkedő játékot hozott. Végül a székesfehérvári Főnix Gold FC diadalmaskodott, miután öt mérkőzésből négyet megnyert és egyszer döntetlent játszott.

A Tarnóczi-kupán összesen harminc mérkőzés zajlott le, mivel minden csapat öt mérkőzést játszott. Az eredményhirdetésen a trófeák átadásában Osvald Zsolt főszervezőnek és Pál György a sportcsarnok igazgatójának, a torna névadója Tarnóczi Imre – a 60-as évek kiemelkedő esztergomi futballistája, aktív pályafutása után is maradt a szakosztálynál, hosszú ideig a csapat intézője volt – és családja, fia és unokája valamint régi csapattársai közül Osvald Béla és Winkler János is segített.

Végeredmény:
Főnix Gold FC (Székesfehérvár)
Esztergom
Győrújfalu
Zoltek (Nyergesújfalu)
Párkány
Mészöly Focisuli (Budapest)
Lábatlan
Komárom
Vértesszőlős
Naszály
Tardos
Pilismarót

Legjobb kapus:
Botos Imre (Főnix Gold)

Legjobb játékos:
Vingler László (Győrújfalu) és Ferkó Máté (Esztergom)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.