Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2022. Szeptember 06. 17:29, kedd | PR
Forrás: (x)

Fáj mindenem, mit tegyek?

Fáj mindenem, mit tegyek?

Sajnos a modern világ helytelen szokásai azt eredményezték, hogy egyre többen szenvednek mindenféle testi fájdalmaktól.

Az ülő életmód és az egész napos ülő munkavégzés nem kíméli sem a hátunkat vagy a nyakunkat, sem az ízületeinket. A folyamatosan lógó fej, amint a számítógépre vagy a telefonra irányítjuk tekintetünket, súlyosan és feleslegesen megterheli a gerincünket. De vajon mit tehetünk, ha már mindenünk fáj? Hogyan orvosolhatjuk a problémát?

Figyeljünk a testünkre!

A testünk számos módon jelez, ha olyan életet élünk, amely neki nem felel meg. Ne felejtsük el, hogy az emberi test naponta óriási feladatokkal birkózik meg, ezért cserébe szeressük és tiszteljük! Próbáljuk megfejteni, hogy amikor a jelzések fájdalmak formájában jelentkeznek, mit jelenthetnek! Figyeljük meg a testtartásunkat, gondolkozzunk el az életvitelünkön! Sportolunk, illetve mozgunk eleget? Vagy a munkából hazaérve a kanapéra telepszünk és a telefonunkat nyomkodjuk? Vigyázat, máris lóg a fej! Vagy belevetjük magunkat a háztartás feladataiba, s hosszú időn át egy helyben állunk? Ha ülünk, állunk, járunk, helyes a testtartásunk?

A manuálterápia segíthet?

A természetes gyógymódok közül bizonyára kiváló választás a manuálterápia, melynek során a manuálterapeuta megpróbálja külső behatás révén megfelelő helyzetbe hozni a testet, illetve annak szerkezetét. Az egyik nagy előnye, hogy gyorsabban megszabadítja a testet a fájdalmaktól, ami így a gyógyulásra koncentrálhat és szabadabban tud mozogni. A manuálterápia széles spektrumban alkalmazható, legyen szó helytelen testtartás okozta fájdalomról vagy akár porckopásról, azaz a kevésbé súlyos gondoktól a komolyabb betegségekig.

A manuálterapeuta személye

A manuálterápiában nem árt, ha bízunk abban a szakemberben, aki kezel minket. Ezért ennek a személynek a kiválasztása kulcsfontosságú lehet. Fontos tudni, hogy egy manuálterapeuta hosszas évek tanulása után kapja meg az államilag elismert végzettségét. Kiválóan kell ismernie a test anatómiáját és működését. Ha képzett terapeutát választunk, megelőzhetjük az esetleges sérüléseket vagy a kezelésből következő kellemetlen fájdalmakat.

Manuálterápia, gyógytorna, csontkovács? Mi a különbség?

Míg a gyógytorna esetében konkrét testedzésről van szó, a manuálterápia során a páciens engedi a terapeuta jótékony technikáját, azaz passzívan vesz részt a kezelésben. A manuálterapeuta egy magasan képzett, anatómiában jártas személy, viszont bármily meglepő, a csontkovács munkájához nem kötelező az ilyen irányú végzettség. Ha belegondolunk, ez meglehetősen nagy kockázatot rejt magában, hiszen fennáll a sérülés veszélye.
Mit tehetünk még?

Mozogjunk sokat! Nem csak azért, hogy megkíméljük magunkat a plusz kilóktól, testünket pedig a felesleges tehertől, hanem azért is, mert jót tesz a lelkünknek. A környék remek lehetőségeket rejt a kirándulások szerelmeseinek, de már egy könnyű séta is csodákat tehet. Ha még többet szeretnénk tenni az érdekében, sportoljunk célzottan! Az úszás az egyik legjobb sport, amely erősíti a test teljes izomzatát.

Fotó: canva.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.