Városlista
2024. június 18, kedd - Levente

Hírek

2022. Szeptember 06. 17:29, kedd | PR
Forrás: (x)

Fáj mindenem, mit tegyek?

Fáj mindenem, mit tegyek?

Sajnos a modern világ helytelen szokásai azt eredményezték, hogy egyre többen szenvednek mindenféle testi fájdalmaktól.

Az ülő életmód és az egész napos ülő munkavégzés nem kíméli sem a hátunkat vagy a nyakunkat, sem az ízületeinket. A folyamatosan lógó fej, amint a számítógépre vagy a telefonra irányítjuk tekintetünket, súlyosan és feleslegesen megterheli a gerincünket. De vajon mit tehetünk, ha már mindenünk fáj? Hogyan orvosolhatjuk a problémát?

Figyeljünk a testünkre!

A testünk számos módon jelez, ha olyan életet élünk, amely neki nem felel meg. Ne felejtsük el, hogy az emberi test naponta óriási feladatokkal birkózik meg, ezért cserébe szeressük és tiszteljük! Próbáljuk megfejteni, hogy amikor a jelzések fájdalmak formájában jelentkeznek, mit jelenthetnek! Figyeljük meg a testtartásunkat, gondolkozzunk el az életvitelünkön! Sportolunk, illetve mozgunk eleget? Vagy a munkából hazaérve a kanapéra telepszünk és a telefonunkat nyomkodjuk? Vigyázat, máris lóg a fej! Vagy belevetjük magunkat a háztartás feladataiba, s hosszú időn át egy helyben állunk? Ha ülünk, állunk, járunk, helyes a testtartásunk?

A manuálterápia segíthet?

A természetes gyógymódok közül bizonyára kiváló választás a manuálterápia, melynek során a manuálterapeuta megpróbálja külső behatás révén megfelelő helyzetbe hozni a testet, illetve annak szerkezetét. Az egyik nagy előnye, hogy gyorsabban megszabadítja a testet a fájdalmaktól, ami így a gyógyulásra koncentrálhat és szabadabban tud mozogni. A manuálterápia széles spektrumban alkalmazható, legyen szó helytelen testtartás okozta fájdalomról vagy akár porckopásról, azaz a kevésbé súlyos gondoktól a komolyabb betegségekig.

A manuálterapeuta személye

A manuálterápiában nem árt, ha bízunk abban a szakemberben, aki kezel minket. Ezért ennek a személynek a kiválasztása kulcsfontosságú lehet. Fontos tudni, hogy egy manuálterapeuta hosszas évek tanulása után kapja meg az államilag elismert végzettségét. Kiválóan kell ismernie a test anatómiáját és működését. Ha képzett terapeutát választunk, megelőzhetjük az esetleges sérüléseket vagy a kezelésből következő kellemetlen fájdalmakat.

Manuálterápia, gyógytorna, csontkovács? Mi a különbség?

Míg a gyógytorna esetében konkrét testedzésről van szó, a manuálterápia során a páciens engedi a terapeuta jótékony technikáját, azaz passzívan vesz részt a kezelésben. A manuálterapeuta egy magasan képzett, anatómiában jártas személy, viszont bármily meglepő, a csontkovács munkájához nem kötelező az ilyen irányú végzettség. Ha belegondolunk, ez meglehetősen nagy kockázatot rejt magában, hiszen fennáll a sérülés veszélye.
Mit tehetünk még?

Mozogjunk sokat! Nem csak azért, hogy megkíméljük magunkat a plusz kilóktól, testünket pedig a felesleges tehertől, hanem azért is, mert jót tesz a lelkünknek. A környék remek lehetőségeket rejt a kirándulások szerelmeseinek, de már egy könnyű séta is csodákat tehet. Ha még többet szeretnénk tenni az érdekében, sportoljunk célzottan! Az úszás az egyik legjobb sport, amely erősíti a test teljes izomzatát.

Fotó: canva.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 14. 09:09, péntek | PR

Az ultravékony laptopok bája: elegáns külső és csúcsteljesítmény bárhol, bármikor

Az elmúlt néhány évben a laptopok váltak a munkavégzés során használt elsődleges eszközzé.

2024. Június 13. 14:23, csütörtök | PR

A használtautó-adásvétel még sosem volt ilyen kényelmes és biztonságos

A használtautó-piac dinamikusan fejlődik, és a magánszemélyek számára egyre fontosabbá válik, hogy megbízható, átlátható szolgáltatások segítségével értékesítsék, illetve vásárolják meg a járműveiket.

2024. Június 06. 11:08, csütörtök | PR

Györök Fesztivál a Magyar Médiaválogatottal

Május 4-én Györök Fesztivált tartottak a Somogy vármegyei Szőlősgyörökön

2024. Június 04. 10:39, kedd | PR

K&H: mennyiből utaznak a magyar turisták?

összesen 327 ezer forintból nyaralunk idén