Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

A tárlat 2022. augusztus 5-28. között tekinthető meg, 11:00-16:00 óra között. (Esztergom, Széchenyi tér 14.)

Farkas Noémi képzőművész nem is olyan régen települt haza Kanadából. Idén tavasszal városunkba költözött, hogy alkotói munkáját a Dunakanyarban folytathassa. Esztergomban a Kaleidoszkóp Házban volt már kiállítása tavaly, kisebb grafikáiból. A Kapcsolatok Házában megtekinthető anyagot a Budapesten található Szentandrássy István Roma Művészeti Galériából, az azonos című kiállításáról hozta el hozzánk a művész. Farkas Noémi művei nagyon expresszívek, szeret gyorsan és hatékonyan dolgozni. Néha csak egy tollal vet papírra olyan megrázó erejű rajzokat, amelyeket magában csak röprajzoknak nevez. Ezek a rajzok amilyen gyorsan készülnek, olyan hirtelen és olyan erőteljesen hatnak a nézőre drámaiságukkal. Komplexebb munkáiban szeret kísérletezni az anyagokkal és formákkal, rétegeket hoz létre, alkotásai színesebbé válnak. A közös vonulat műveiben az, hogy szeret foglalkozni az emberi lét nehézségeivel, az emberi lélek szenvedését ábrázolja a testi megjelenítésen keresztül.

Az alkotások társadalmi kérdésekre válaszolnak, nemcsak a roma identitás kapcsán, hanem a férfi-női szerepekkel kapcsolatban is. A művészben megfogalmazódott személyes- és közösségi problémák elevenednek meg figuráiban, az emberi szenvedés bemutatásán keresztül. Talán sokunknak megrázó az a kitárulkozás, amit Farkas Noémi felvállal, de felteszi a kérdést: „Lehet-e létezni anélkül, hogy nyomot hagyok?” A kiállítás címével válaszol is rá: „Nemigen...” Biztosak vagyunk benne, hogy aki eljön Farkas Noémi kiállításra, abban nyomot fog hagyni művészete.

A tárlatot 2022. augusztus 5-én (pénteken), 20:00 órakor nyitja meg az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában. (19:00 órától már lehet jönni megnézni a képeket!)
A megnyitó alkalmából fellép: Bakai Márton (hegedű), Gertner Zoltán (gitár) és Révész Bence (basszusgitár). A kiállítást megnyitja: Gép Katalin, az Eurohíd Alapítvány elnöke.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.

2022. Július 20. 10:06, szerda | Helyi

Bordélyházakat üzemeltetett Komáromban

A Komáromi Járási Ügyészség épület rendelkezésére bocsátásával elkövetett prostitúció elősegítésének bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt egy nő ellen.

2022. Július 20. 09:50, szerda | Helyi

Sitten marad az 1,8 milliárdot átmosó nyergesi bűnbanda

A fiktív számlákkal trükköző és így adót csaló bűnbanda letartóztatását meghosszabbították.