Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Október 31. 13:29, szerda | Helyi
Forrás: KEMRFK

Fával vernek át - vigyázat, trükkös elkövetők

Fával vernek át - vigyázat, trükkös elkövetők

Esztergomban újra lecsaptak trükkös tolvajok, akik ezúttal újsághirdetésben árultak fát, de a megrendelést követően kevesebbet és rosszabb minőségűt szállítottak. Az elkövetők persze az áldozat pénzével távoztak.

Esztergomban lecsaptak a minap a trükkös tolvajok. A sértett egy újságban feladott hirdetés alapján rendelt tűzifát, azonban a megrendeltnél kisebb mennyiségű és rosszabb minőségű fát szállítottak le számára. Mire rájött a csalásra, az elkövetők a pénzével már messze jártak.

A trükkös tolvajok ötlettára kimeríthetetlen. Van, hogy szolgáltató emberének adják ki magukat, és túlfizetésre hivatkozva jutnak be a sértettek lakásába. Előfordul, hogy nyereménnyel kecsegtetnek, vagy éppen árulnak valamit. Sokszor adománygyűjtés céljából kopogtatnak az ajtón – azt állítják, beteg gyerekek számára gyűjtenek pénzt. A fűtési szezon megkezdésével pedig sok esetben tűzifát árulnak. A tüzelőanyag leszállítását követően azonban kiderül, hogy nem a kifizetett mennyiségű, vagy rossz minőségű fa került leszállításra.

Az ehhez hasonló bűncselekmények megelőzése érdekében kérjük, fogadják meg alábbi tanácsainkat!

Ne engedjen be idegent a lakásába! Hivatalos személytől minden esetben kérjen igazolványt! Ajtónyitás előtt győződjön meg róla (lánccal vagy optikai kitekintővel), hogy ki áll az ajtaja előtt. Szomszédaival minden esetben beszélje meg gyanús idegenek látogatását. Ha idegen próbál bejutni a lakásába valamilyen ürüggyel, jegyezze meg személyleírásukat, gépkocsijuk rendszámát. Értékeiket, pénzüket ne tartsák a lakásban. A trükkös tolvajok nagyon jól ismerik a jól bevált „rejtekhelyeket”. Ha pénzét mégis otthon tartja, használjon számkódos széfet. Téli tüzelő vásárlásakor legyen elővigyázatos! Jól gondolja meg, kitől rendeli meg a tüzelőt, és soha ne fizessen előre, csak a kiszállítást követően!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT