Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Március 10. 07:30, kedd | Helyi
Forrás: lvp

Feladatok a fejlődő és élhető Esztergomért

Feladatok a fejlődő és élhető Esztergomért

Félbehagyott beruházások folytatása, árvízvédelem megerősítése, örökölt helyzetek kezelése és szorosabb kapcsolatok kiépítése a helyi cégekkel – ezek szükségesek ahhoz, hogy Esztergom egy fejlődő, élhető város legyen.

„Az előttünk lévő időszakban szeretnénk elérni, hogy Esztergom egy fejlődő, élhető város legyen. Rendeznünk kell az örökölt helyzetet, megoldást kell találnunk a félbehagyott beruházásokra, a város árvízvédelmére, a kihasználatlan adottságainkra.
Mindehhez széleskörű összefogás lesz, együtt kell dolgoznunk mindenkivel, Esztergomért. Orbán Viktor miniszterelnök korábban zártabb körben már biztosított arról, hogy ebben a kormány is partnerünk lesz” – fejtette ki közösségi oldalán Romanek Etelka polgármester.

Múlt csütörtökön, a Suzuki Vitara bemutatóján pedig a legszélesebb nyilvánosság előtt tett ígéretet arra a kormányfő, hogy még az év első felében visszatér Esztergomba, és egy olyan megállapodást ír alá a polgármesterrel a kormány nevében, amely garantálja a város számára a hosszú távú fejlődést.

Orbán Viktor mellett Osamu Suzuki elnök-vezérigazgató is az együttműködést hangsúlyozta Esztergom polgármesterével folytatott megbeszélésen.

„Biztos vagyok benne, hogy közel 25 év után új időszak kezdődik Esztergom és a Suzuki, valamint az ipari parkban otthont talált vállalkozások között” – hangsúlyozta Romanek Etelka.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.