Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2015. Június 28. 17:45, vasárnap | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Felavatták a szentgyörgymezői új játszóteret és street workout pályát

Felavatták a szentgyörgymezői új játszóteret és street workout pályát

Szombattól hivatalosan is birtokukba vehették a fiatalok a szentgyörgymezői játszóteret és street workout pályát. Sajtóközlemény.

"Büszke és boldog vagyok egyben, hogy városszerte az ottanihoz hasonló új, biztonságos játszóparkok épülnek, és kiváltképpen örülök neki, hogy itt, Szentgyörgymezőn a játszótér mellett egy kültéri edzőpálya is elkészülhetett.

Az idei költségvetés tervezésekor képviselőtársaimmal együtt számos lehetőséget felvázoltunk a tekintetben, hogy honnan kellene elkezdenünk Esztergom újraépítését. Azt láttuk, és látjuk most is, hogy ezer és ezer heg éktelenkedik ezeréves városunkon, és nagyon sok idő kell ahhoz, hogy ismét a megérdemelt, Szent István városához méltó állapotba kerüljön Esztergom. Sok idő, rengeteg munka és kitartás, és roppant türelem, hiszen ahogy minden esztergomi, legszívesebben mi is azonnal szeretnénk valamennyi területen pótolni a bántó hiányosságokat.

Mindent egyszerre elvégezni azonban lehetetlen, különösen úgy, hogy még mindig súlyos, örökölt terhekkel küzdünk, így nem marad más, mint egy egységes, hosszú távú koncepció, amelyet azonban maradéktalanul végre is kell hajtani.

S honnan is lehetne elkezdeni egy ilyen nehéz munkát, mint az alapoktól? Hiszen ezen nyugszik majd minden egyéb. S mi más is lehetne egy fejlődő, gyarapodó város legszilárdabb alapja, mint a jövő nemzedéke, a gyermekek és fiatalok, akik remélhetőleg egyszer majd folytatják azt a munkát, amelyet elkezdtünk.

Ezért döntöttünk úgy, hogy haladéktalanul pótoljuk azokat a bántó hiányosságokat, amelyekkel mindenki szembesülhetett az elavult, vagy tönkrement játszótereken, legyen szó az óvodák és iskolák játszóparkjairól, vagy köztéri parkokról.

Az önkormányzat összesen 170 millió forintot biztosított arra, hogy városszerte több mint egy tucat játszótér épüljön újjá, illetve emellett új terek is szülessenek, mint például Szentgyörgymezőn.

Bízom benne, hogy mind az új játszótér, mind pedig az új kültéri edzőpálya nagyon sok fiatal számára jelent egy biztonságos szórakozási és kikapcsolódási lehetőséget, remélem, minél többen és minél többször fogják majd használni ezeket az eszközöket.

Azt hiszem, hogy gyermekeink boldogsága és biztonsága a legtöbb, amit kaphatunk, s remélem, hogy ezekre az alapokra építve Önökkel és a jövő generációival közösen egy boldog, biztonságos, fejlődő Esztergomot tudunk építeni" - mondta az avató kapcsán Romanek Etelka polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.