Városlista
2020. július 10, péntek - Amália

Hírek

2019. Június 26. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: Városháza

Felavatták az új lépcsősort a Bazilikánál

Felavatták az új lépcsősort a Bazilikánál

Felavatta a városvezetés kedden a Bazilika előtti rámpára felvezető északi lépcsősort.

Az egyházmegye engedélyével és az önkormányzat finanszírozásában a városi költségvetésből erre szánt 30 millió forintos költséggel elkészített az új építmény mintegy húsz méteres szintkülönbséget hidal át a Szent Adalbert Központ előtti parkolótér és a főszékesegyház előtti tér összekötésével – közölte Romanek Etelka polgármester.

Hozzátéve, hogy a beruházás Borosházi Tamás építész tervei alapján idén januárban kezdődött a Franbau Kft. kivitelezésében.

Az átadó ünnepségen felszólalt Popovics György, a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke és az egyházi képviseletében Meszlényi László is.

Romanek Etelka köszöntőjében egyebek között arról beszélt, hogy a most átadott lépcső jelképe lehet akár a tágabb és szűkebb hazánk felemelkedésének is, és azoknak a nemzeteknek, melyek akkor lehetnek a 21. század nyertesei, ha képesek felfelé haladni.

Az ünnepséget követően máris megnyitották az új lépcsősort, mely a parkolóba érkező naponta több tucat turistabusz és kocsi utasait vezeti fel az immár Nemzeti Emlékhelynek számító, államalapításunkat jelentő esztergomi Várhegyre, illetve az ott található Bazilikához és Vármúzeumhoz.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 14:02, csütörtök | Helyi

Tóth Vera Együtt mEgyünk - Kiskoncert és nagy borélmény Esztergomban

Tóth Vera és Quartet-je lélegzetelállító koncertje borkóstolóval vagy egy ötfogásos borvacsorával, melyet PalKonyha, Panzió, Speizzel álmodott meg az esztergomi Rózsakert Étterem.

2020. Július 09. 10:36, csütörtök | Helyi

Kijött a rácsok mögül és újra lopott - pálinkát és amit ért

Februárban kiengedték májusban már újra lopott a visszaeső tolvaj. Az Esztergomi Járási Ügyészség a letartóztatása hosszabbítására tett indítványt.

2020. Július 09. 10:25, csütörtök | Helyi

Garázsba tört be, 24 órán belül elfogták

Egy kertvárosi garázsból lopott a 32 éves férfi.

2020. Július 09. 05:00, csütörtök | Helyi

Íme a Szent István Napi Zenei Fesztivál programja!

A következő koncertekkel készül a Fesztiválsziget idén augusztusra!