Városlista
2023. június 9, péntek - Félix

Hírek

2022. Szeptember 07. 13:52, szerda | PR
Forrás: (x)

Felejtsd el a fix padláslépcsőt!

Felejtsd el a fix padláslépcsőt!

Fontos, hogy a felújítás vagy építkezés során a padláslépcsőt is megtervezzük, mert megkönnyítheti a közlekedést vagy éppen folyamatos akadályt képezhet a lakásban.

Mutatunk egy olyan megoldást, ami mindenre tudja a választ.

A tetőterek beépítése általában fix lépcsővel történik. Ennek oka, hogy a fix lépcsők biztonságosak, tartósak, másrészt viszont oka lehet az is, hogy nem ismerjük az alternatívákat. Vannak azonban lakóterek, ahol egy lépcső elhelyezése problémát jelent, mert vagy a válaszfalak, vagy a beltér kialakítása miatt útban van a lépcső. Sokan ezért el is engedik a lehetőséget, vagy kívülről próbálják megoldani a padlástérbe jutást, pedig egy lenyitható padláslépcső minden gondot megoldhat.

Mi az a lenyitható padláslépcső?

Egyszerű hasonlattal élve a lenyitható padláslépcső olyan, mint egy beépített létra, amit össze lehet hajtani és a padlástérbe lehet csukni, mikor nincs szükség feljáratra. Ez az egyszerű konstrukció egyesíti a létra azon jó tulajdonságát, hogy használaton kívül eltüntethető és a fix lépcsők biztonságosságát. Ezáltal ideális megoldást nyújt olyan terekben is, ahol kicsi a hely, vagy egy állandó lépcső útban lenne.

Ezzel a megoldással a padlásfeljáró akkor is a lakásba kerülhet, ha egyébként nem lenne rá hely. A benti padláslépcsőnek pedig számtalan előnye van a kényelemtől a biztonságig, ezért érdemes átgondolni a lehetőséget.

Lenyitható padláslépcsők fajtái

Alapvetően háromféle kivitelben készül az ilyen kompakt padláslépcső a lenyitás módjától függően: a kétrészes, a háromrészes és az ollós. Összecsukott állapotban mindegyik csak egy ajtó a plafonon.

A kétrészes paláslépcső nagyon stabil, de összecsukott állapotban igényel némi helyet a tetőtérben, mert a létrarészek túlnyúlnak a lépcsőfedőn. A háromrészes és az ollós kivitelnél ilyen probléma nincs, ezért bárhová elhelyezhetőek. Az ollós kivitel ugyanakkor valamivel drágább, mert fémből készül.

A három változat közül a háromrészes padláslépcső a legkompaktabb és a legolcsóbb, kiválóan terhelhető, de valamivel kisebb a teherbírása, mint a másik kettőnek.

Mire figyelj?

Gondold át a belmagasságot, mert a padláslépcsők fajtánként más magasságot tudnak áthidalni. Hasonlóan fontos kérdés, hogy hová tudod elhelyezni a feljárót, ezért vásárlás előtt mérlegelni kell nemcsak a padláslépcső földszinti beltéri elhelyezkedését, de azt is, hogy a padlástérben hová és hogyan csukódik majd fel.

Mindezek figyelembevételével a lenyitható padláslépcső kiváló alternatívát ad a beépített változattal szemben és beállítása is rendkívül gyorsan megy. Érdemes megismerni a lehetőséget.

Címkék: padláslépcső

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 08. 16:43, csütörtök | PR

K&H: kivárnak a vállalatok az innovációval

a hatékonyságnövelő digitalizáció a magas infláció nyertese

2023. Június 06. 10:44, kedd | PR

Itt a segítség beázás esetén!

A kárpit- és szőnyegtisztító egy kifejezetten sokoldalúan felhasználható eszköz. Nem csak ipari, hanem lakossági környezetben egyaránt hasznát veheti az ember még a legváratlanabb szituációkban is.

2023. Május 29. 09:13, hétfő | PR

Hogyan vedd rá magad az aktív testmozgásra? Praktikus tippek életmódválóknak!

Ha szeretnénk egészségesebben élni, akkor a rendszeres testmozgást sem hanyagolhatjuk. Azonban azok, akik megszokták a passzív életvitelt, komoly kihívásokkal szembesülhetnek, mikor ezen változtatni próbálnak.