Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Június 09. 08:13, kedd | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Felhívás a kárpátaljai magyarok megsegítésére

Felhívás a kárpátaljai magyarok megsegítésére

Komárom-Esztergom Megye Önkormányzata is csatlakozott a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának felhívásához

Komárom-Esztergom Megye Önkormányzata - csatlakozva a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának felhívásához - arra kéri a megye lakosságát, gazdasági és közéleti életének szereplőit, hogy adományaikkal segítsék a bajba jutott kárpátaljai magyar településeket, közösségeket és családokat - jelentette be sajtótájékoztatón Popovics György, a megyei önkormányzat elnöke hétfőn Tatabányán.

A megyei önkormányzat az adománygyűjtésbe bevonja a vele együttműködési megállapodást kötött gazdasági érdekvédelmi szervezeteket, a megyei kamarákat és a vállalkozói szövetségeket - tette hozzá a közgyűlés elnöke.
A kezdeményezéshez ennek értelmében csatlakozott a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei igazgatósága, a megyei Ipartestületek Szövetsége, a VOSZ, a Munkaadók és Gyáriparosok Egyesületének és a Gazdasági Érdekképviseletek Szövetségének megyei szervezetei.

„Kétszázezer nemzettársunk küzd mindennapi megélhetési gondokkal, családok ezreit foglalkoztatja a kényszerű otthonelhagyás gondolata Kárpátalján, pedig az ott élő magyarság szeretne megmaradni szülőföldjén, szeretné megtartani otthonát, túl kíván jutni a háború sújtotta Ukrajna gazdasági válságán” - hangsúlyozta Popovics György.

Dr. Szerencsés László, a megyei kereskedelmi és iparkamara elnöke elmondta, saját hírcsatornáikon keresztül minden vállalkozóhoz eljuttatják a felhívást és bízik abban, hogy számosan csatlakoznak a kezdeményezéshez.

Az adományokat a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a 10036004-00320229-00000055 számú adakozási gyűjtőszámlájára várja, a közlemény rovatba a „Kárpátalja” szó feltüntetésével. A számlára befolyt összeget a Nemzetpolitikai Államtitkársággal egyeztetett helyre és célra használják fel.

A sajtótájékoztatón részt vett Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár, aki elmondta, kétszáznál több önkormányzat döntött, vagy dönt a közeljövőben arról, hogy mekkora összegekkel támogatnak kárpátaljai településeket. A támogatások közel 100 határon túli önkormányzathoz juthatnak el, a támogatásokat magyar, vagy részben magyar nemzetiségű lakossággal rendelkező helyiségek kapják.

A segítség elsősorban idősekhez, gyermekekhez és szociálisan rászorult személyekhez jut el, a karitatív szervezetek és a történelmi egyházak bevonásával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.