Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2020. Március 09. 05:01, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/illusztráció: pixabay

Felhívják az esztergomi kutyatartók figyelmét!

Felhívják az esztergomi kutyatartók figyelmét!

Az ebtartók közterületen csak pórázzal vagy hámmal ellátva sétáltathatják a kutyájukat és mindenkor kötelességük gondoskodni a kutya szökésének megakadályozásáról – hangsúlyozza a városháza Esztergom oldalán.

FIGYELEMFELHÍVÁS!
TISZTELT EBTARTÓK!

Nyomatékosan felhívom a lakosság ebtartói figyelmét, hogy közterületen csak pórázzal vagy hámmal ellátva sétáltathatják a kutyájukat és mindenkor kötelességük gondoskodni a kutya szökésének megakadályozásáról!

A kutyatartó biztosítani köteles, hogy a kutyája közterületen harapásával senkit ne veszélyeztessen, illetve a tartási területén kívül, felügyelet nélkül ne kóboroljon! Érdemes megfontolni a szökésmentes, biztonságos kerítés építését oly módon, hogy a kutya ne tudja átásni magát, vagy átugrani.

Felelősségre vonható az az ebtartó, aki nem akadályozza meg a kutyája szökését, amelynek következtében sérülést okozhat embernek, állatnak.

Az állattartási jogszabályok be nem tartása az állat tulajdonosával szemben közigazgatási hatósági eljárást vonhat maga után, mely a tulajdonos kártérítési, szabálysértési vagy büntetőjogi felelősségét megalapozhatja!

Hangsúlyozom a fenti figyelemfelhívás betartását a békés egymás mellett élés érdekében, ennek hiányában nem valósul meg a felelős állattartás!

Schottner Norbert
jegyző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT