Városlista
2023. január 30, hétfő - Martina

Hírek

2014. November 21. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: (x)

FelkészülTÉL? Szombaton kiderül!

FelkészülTÉL? Szombaton kiderül!

Ingyenes átvizsgálás és nyereményjáték a rendőrség és a Magyar Suzuki szervezésében

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Suzuki Zrt. november 22-én, szombaton közös akciót szervez Esztergomban. Ennek keretében a város három pontján felállított sátrakban a rendőrség közlekedési területen dolgozó munkatársai ingyenesen megvizsgálják az odavitt autókat, hogy megfelelnek-e a téli közlekedés követelményeinek.

Délelőtt 10 órától 13 óráig a Tesco parkolójában, a Park Center Aldi felőli parkolójában, valamint a bazilika alsó, ingyenes parkolójában a rendőrség szakemberei olyan hibákra is felhívják majd az autósok figyelmét, amelyek miatt a forgalomban bírságolhatnak is. Tipikusan ilyen kérdés a lámpák és a fényszórók beállítása, de a rendőrség fékhatásmérővel is készül a vizsgálatra, hiszen a fékek megfelelő működése télen különösen fontos.

A programot a téli felkészüléshez és a közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó nyereményjáték színesíti. Azok között, akik az akció helyszínein bedobják a gyűjtőládákba a FelkészülTÉL? kvízkérdéseire adott válaszokat, a szervezők helyszínenként egy-egy téli gumikészletet, továbbá ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

A FelkészülTÉL? helyszínein a gyalogosokat is szívesen látják: a Magyar Suzuki Zrt. mindhárom parkolóban felvonultat egy-egy S-CROSS típusú gépkocsit, amin a szakemberek bemutatják a téli felkészüléssel kapcsolatos, illetve biztonságtechnikai tudnivalókat.

További információk az akcióról, illetve a játék szabályairól itt olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 24. 19:28, szombat | Helyi

Elégedetten zárja az évet a Kivirágzó Esztergomért Alapítvány

Köszönik Mindenkinek az eddigi bizalmat, támogatást és a sok lehetőséget. Jövő tavasszal újult erővel folytatják.

2022. December 16. 14:34, péntek | Helyi

SIKERES KIÁLLÍTÁSOK AZ EUROHÍD ALAPÍTVÁNY SZERVEZÉSÉBEN

Az Eurohíd Alapítvány 2021 végén szomorú szívvel hagyta el a kiállításoknak majd 10 esztendeig otthont adó Rondella Galériát.

2022. December 15. 14:26, csütörtök | Helyi

Esztergomi intézményt is támogat a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. mintegy 600 ezer forinttal támogatta az Esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumot, melyből okostáblát vásároltak a kémiaterembe. Az oktatást segítő eszközt december 14-én, szerdán adták át.

2022. December 08. 16:49, csütörtök | Helyi

MEGNYÍLT A X. MŰVÉSZET ESZTERGOMÉRT ADVENTI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR

2022. december 3-án nyitotta meg az Eurohíd Alapítvány szokásos adventi kiállítását a Kapcsolatok Házában, X. Művészet Esztergomért címmel.