Városlista
2022. augusztus 8, hétfő - László

Hírek

2014. November 21. 09:00, péntek | Helyi
Forrás: (x)

FelkészülTÉL? Szombaton kiderül!

FelkészülTÉL? Szombaton kiderül!

Ingyenes átvizsgálás és nyereményjáték a rendőrség és a Magyar Suzuki szervezésében

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Suzuki Zrt. november 22-én, szombaton közös akciót szervez Esztergomban. Ennek keretében a város három pontján felállított sátrakban a rendőrség közlekedési területen dolgozó munkatársai ingyenesen megvizsgálják az odavitt autókat, hogy megfelelnek-e a téli közlekedés követelményeinek.

Délelőtt 10 órától 13 óráig a Tesco parkolójában, a Park Center Aldi felőli parkolójában, valamint a bazilika alsó, ingyenes parkolójában a rendőrség szakemberei olyan hibákra is felhívják majd az autósok figyelmét, amelyek miatt a forgalomban bírságolhatnak is. Tipikusan ilyen kérdés a lámpák és a fényszórók beállítása, de a rendőrség fékhatásmérővel is készül a vizsgálatra, hiszen a fékek megfelelő működése télen különösen fontos.

A programot a téli felkészüléshez és a közlekedésbiztonsághoz kapcsolódó nyereményjáték színesíti. Azok között, akik az akció helyszínein bedobják a gyűjtőládákba a FelkészülTÉL? kvízkérdéseire adott válaszokat, a szervezők helyszínenként egy-egy téli gumikészletet, továbbá ajándékcsomagokat sorsolnak ki.

A FelkészülTÉL? helyszínein a gyalogosokat is szívesen látják: a Magyar Suzuki Zrt. mindhárom parkolóban felvonultat egy-egy S-CROSS típusú gépkocsit, amin a szakemberek bemutatják a téli felkészüléssel kapcsolatos, illetve biztonságtechnikai tudnivalókat.

További információk az akcióról, illetve a játék szabályairól itt olvashatók.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 08. 12:08, hétfő | Helyi

Októbertől látható a mozikban az egészestés Toldi

Jankovics Marcell születésnapjához igazítva, október 20-tól látható a mozikban a tavaly elhunyt rajzfilmrendező utolsó munkája, a Toldi című egészestés animációs film - tájékoztatta az MTI-t hétfőn a Kecskemétfilm.

2022. Augusztus 03. 10:23, szerda | Helyi

FARKAS NOÉMI: NEMIGEN…

Farkas Noémi képzőművész nemigen… című kiállítását 2022. augusztus 5-én nyitja meg az Eurohíd Alapítvány a Kapcsolatok Házában.

2022. Július 22. 16:02, péntek | Helyi

Tovább építkezik a Richter

A Richter Gedeon Nyrt. dorogi fióktelepén jelenleg a Szteroid üzem részleges felújítása, valamint a hármas porta építése zajlik.

2022. Július 22. 07:00, péntek | Helyi

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon

Újabb három majomhimlős esetet igazoltak Magyarországon, ezzel 33-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) csütörtökön az MTI-vel.