Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Október 17. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fellendülésre utaló jeleket adott az európai autóipar

Fellendülésre utaló jeleket adott az európai autóipar

Több, mint két éve nem látott mértékben ugrottak meg a szeptemberi autóeladások Európában, különösen Spanyolországban mutat javulást az adat, ahol a kormány külön ösztönző programmal élénkítette a keresletet. Az Európai Autógyártók Szövetségének jelentése szerint 5,5 százalékkal 1,19 millióra emelkedett az új autók eladási szintje, így az év eddigi 9 hónapjának visszaesése 4 százalékra mérséklődött.

Egyes cégekre lebontva a Renault és a Daimler mutatta a legjobb teljesítményt, előbbi 22, utóbbi pedig 12 százalékos eladás-növekedést tudott felmutatni az előző év azonos időszakához képest, de a régiós piacvezetőnek számító Volkswagen is 5,8 százalékkal több autót adott el, mint egy éve. A wolfsburgi cégnél a névadó márka iránt 2,1, az Audi járművek iránt 3,2, a Skoda autók iránt pedig 17 százalékkal ugrott meg a kereslet, míg a Renault-nál a román Daciából 40 százalékkal többet sikerült eladni. Érdemes még kiemelni a BMW-t is, a luxusautókat gyártó cég 6,4 százalékos növekedést tapasztalt Európában.

Területi bontás szerint a legnagyobb mértékben Spanyolországban ugrott meg az autóvásárlási kedv, ahol 29 százalékkal több járművet adtak el az egy évvel ezelőtti szintnél, itt ugyanis a kormány vásárlás esetén 2000 eurós kedvezményt nyújt az ösztönzőprogram keretében, hogy élénkíteni tudja autóiparát. Emellett érdemes még kiemelni Nagy-Britanniát, ahol 12 százalékos volt a bővülés, míg a legnagyobb piacnak számító Németországban 1,2 százalékos visszaesést tapasztaltak - számoltak be róla a Quaestor elemzői.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.