Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2012. Május 30. 07:07, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress

Félmilliárdért fejleszt Győrben az ALTEO

Félmilliárdért fejleszt Győrben az ALTEO

Jelentős, 500 millió forintos fejlesztést hajtott végre a Győri Erőműben az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. A feltörekvő energetikai csoport három új, modern Caterpillar gázmotort telepített a létesítményben.

A fejlesztéssel tovább javul az ALTEO kogenerációs portfóliójának hatékonysága. A társaság ugyanakkor folytatja megújulófókuszú növekedési stratégiájának a megvalósítását.

Jelentős, mintegy 500 millió forint értékű fejlesztést hajtott végre a Győri Erőműben az ALTEO Energiaszolgáltató Nyrt. A tőzsdén jegyzett feltörekvő energetikai csoport három, egyenként 1 Megawatt teljesítményű Caterpillar-gázmotort telepített a létesítményben, ezzel az erőmű villamosenergia-termelő kapacitása 5 Megawattra nő. „A fejlesztés révén az erőmű értékes szereplővé válik a villamosenergia-piacon, hiszen ezentúl önálló ügyleteket is köthet” – hangsúlyozta ifj. Chikán Attila, az ALTEO vezérigazgatója a motorok mai átadó ünnepségén. A fejlesztés alacsony beruházásiköltség-szint mellett valósult meg, ráadásul a gázmotorok üzemeltetése többleterőforrást sem igényel – tette hozzá az ALTEO első embere.

A fejlesztésbe 2011 végén kezdett bele az ALTEO. A beruházásnak köszönhetően a Győri Erőmű a fogyasztók hőigényének jelentősebb részét tudja hatékonyan, villamos-energiával kapcsoltan megtermelni. Az új gázmotorok telepítésével a régi, 1 MW-os gőzturbina véglegesen üzemen kívül lett helyezve.

Mintegy 50 millió forint értékű hatékonyságjavító fejlesztés már korábban megvalósult a Győri Erőműben. A beruházás nyomán az erőmű a régi gőzalapú hőellátó rendszerét forróvíz-alapú technológiára állította át. „Az új rendszer elődjénél jóval magasabb hatásfokú, ezáltal jelentős költségmegtakarítást jelent a számunkra” – mutatott rá a fejlesztés eredményére ifj. Chikán Attila.

A beruházások révén erősödött az ALTEO kogenerációs portfóliója. A fejlesztéseknek azonban a hatásfoknövelés, a költségcsökkentés, és ezeken keresztül az eredménytermelő képesség erősítése a célja, a feltörekvő energetikai csoport növekedési stratégiájának fókuszpontjában ugyanis a megújuló forrásokon nyugvó energiatermelés áll. Jelzi ezt, hogy a társaság legfrissebb akvizíciójára szélenergia-területen került sor; az ALTEO éppen a múlt héten írt alá egy 3 milliárd forintos szerződést három szélerőmű megvásárlásáról.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére