Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Május 12. 07:09, szombat | Kék hírek
Forrás: mno / MTI

Félmilliárdot sikkasztott a buszjegyeladó

Félmilliárdot sikkasztott a buszjegyeladó

Félmilliárd forintos sikkasztás gyanúja miatt feljelentést tett Bolla Tibor, a BKV és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója pénteken az egyik, jegyértékesítést végző viszonteladóval szemben.

Tarlós István főpolgármester és Vitézy Dávid az MTI-hez pénteken eljuttatott közös közleményében azt írta, hogy a jegyek és bérletek értékesítésével foglalkozó kft. nem számolt el megfelelően a korábban átvett jegyekkel és bérletekkel, illetve a felszólítás ellenére sem tett eleget fizetési kötelezettségeinek.

Eddig a cég több mint 562 millió forint tartozást nem fizetett meg, de ez az összeg a még a kft.-nél lévő készletek esetleges hiányos elszámolása miatt növekedhet. A BKK ezért pénteki hatállyal felmondta a szerződést, és felszólította a céget, hogy azonnal szüntesse be tevékenységét, és számoljon el a készletekkel, bevételekkel.
Bolla Tibor és Vitézy Dávid a Budapesti Rendőr-főkapitányságon tett feljelentést, az eljárásban a BKK és a BKV a polgári jogi igényét bejelentette, illetve „megtették a további szükséges intézkedéseket a kárenyhítés érdekében” – olvasható a közleményben.

A szerződés felmondása miatt Budapesten 35 jegyértékesítési pont megszűnik, ezért a BKK elrendelte, hogy a jegypénztárak több ablakkal és hosszabb ideig tartsanak nyitva, valamint több pénztárost vesznek fel.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:51, kedd | Kék hírek

Drogterjesztői hálózatot számolt fel a rendőrség

Drogterjesztői hálózatot számolt fel egy időben, több összehangolt rajtaütéssel a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI), a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége és a Pest vármegyei rendőrség

2024. Április 15. 14:14, hétfő | Kék hírek

Pillangókéssel szúrta meg, belehalt - Videó

Vádat emeltek az Erzsébet téri halálos késelés ügyében.

2024. Április 12. 14:19, péntek | Kék hírek

Több mint ezer liter alkoholos italt találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

Több mint ezer liter alkoholos italt, valamint cigarettát találtak a pénzügyőrök Nagylaknál egy román furgonban - tájékoztatta Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénteken az MTI-t.