Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Március 20. 11:34, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Feloszlott a képviselő-testület Dömösön

Feloszlott a képviselő-testület Dömösön

Dömösön a négy független tag szavazatával feloszlott a képviselő-testület. A képviselők által 2012 májusa óta felfüggesztett polgármester a szavazáson nem vett részt - tájékoztatta a képviselők egyike szerdán az MTI-t.

Csonka József elmondta, céljuk a polgármester eltávolítása. A választási bizottságot a lehető legkorábbi időpont kiírására kérték és mindegyik képviselő indulni fog.

Korábban fegyelmi ügyek miatt a bíróságon kezdeményeztük a polgármester tisztségéből való felmentését, ezt tíz hónap alatt elutasították. A döntést megfellebbeztük, de nincs időnk újabb tíz hónapot várni” - fogalmazott a képviselő.

Csonka József hozzátette, a polgármester jelenleg nem láthatja el tisztségét, mert egyrészt a felfüggesztés hatálya alatt áll, másrészt a január 31-i határidőig nem adta le a vagyonnyilatkozatát.

Az elfogadott határozat kimondja, hogy a képviselő-testület „a polgármestert a törvények betartására, a helyi önkormányzati rendeletek betartására, foglalkozási kötelezettségéből eredő munkavégzésre semmilyen eszközzel rávenni nem tudta”, ezért a község érdekeit szem előtt tartva az önfeloszlatás mellett döntenek.

Novák Lajos független polgármestert az MTI-nek telefonon nem sikerült elérni, a község vezetője korábban az „idegek harcának” minősítette a testület és a közte fennálló, feszült viszonyt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.