Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Április 20. 08:41, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Felsőoktatási felvételi: hétfőtől elérhetők az ügyintézési funkciók

Felsőoktatási felvételi: hétfőtől elérhetők az ügyintézési funkciók

Hétfőtől elérhetők a felsőoktatási ügyintézési funkciók az E-felvételiben, a felvi.hu honlapon

- közölte az Oktatási Hivatal az MTI-vel. A felsőoktatásba jelentkezőknek lehetőségük van adataik ellenőrzésére, módosítására, az esetleg még hiányzó dokumentumaik pótlására, illetve - egyetlen alkalommal - eredeti jelentkezési sorrendjük megváltoztatására.

Az e-ügyintézés indulásával az E-felvételiben a jelentkezők folyamatosan ellenőrizhetik a 2021. évi általános felsőoktatási felvételi eljárás központi nyilvántartásában szereplő adataikat: így a személyes információkat, a megjelölt képzéseket és sorrendjüket, a benyújtott dokumentumok és kérelmek feldolgozottságát, a feldolgozás eredményét, továbbá a közhiteles elektronikus nyilvántartásból átvett információt (érettségi eredmények, felsőoktatási oklevelek, nyelvvizsga-bizonyítványok hitelessége) - ismertették.

Az e-ügyintézési funkciók segítségével egyszerűen kérhetik az esetleg hibásan megadott adatok módosítását is.

A felvételizők az E-felvételiben azt is nyomon követhetik, hogy az egyes jelentkezési helyeiken - a pillanatnyilag rendelkezésre álló, igazolt eredmények alapján - éppen hány pontjuk van. Az adatok folyamatosan frissülnek.

Az Oktatási Hivatal felhívta a figyelmet arra, hogy a fontos információt tartalmazó üzenetek (például a hiánypótlási felszólítás) az E-felvételi "Hivatalos iratok" menüpontjába érkeznek, és erről a központi felvételi nyilvántartásban szereplő e-mail-postafiókokba is érkezik értesítés.

A 2021. május-júniusi érettségi eredményeket igazoló bizonyítványt vagy tanúsítványokat nem kell feltölteni a rendszerbe, ahogy a 2006. január 1. után megszerzett érettségi eredményeket igazoló dokumentumokat, a 2006. február 1. utáni felsőoktatási okleveleket (bizonyos kivételektől eltekintve) és a 2003. január 1. után megszerzett nyelvvizsga-bizonyítványokat sem.

Ha azonban a felvételiző a jelentkezési határidő után kapja meg a nyelvvizsgáját, meg kell adnia a felületen a nyelvvizsga-bizonyítvány adatait.

A jelentkezési sorrend módosítására vagy a jelentkezési határidőig megjelölt jelentkezési helyek visszavonására legkésőbb 2021. július 8-ig, egyetlen alkalommal van lehetőség az E-felvételi sorrendmódosítás menüpontjában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.