Városlista
2021. április 12, hétfő - Gyula

Hírek

2021. Január 26. 08:06, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Féltékenységből őrült módon megrongált két kocsit - FOTÓK

Féltékenységből őrült módon megrongált két kocsit - FOTÓK

Rongálás bűntette és rongálás vétsége miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a dorogi férfival szemben, aki féltékenységből okozott kárt a volt élettársa és egy másik férfi kocsijában.

A férfi 2019. december 16-án 21 óra körül idő megjelent volt élettársa sárisápi lakóhelyén. A férfi dühös lett, mivel az udvaron idegen kocsit látott parkolni, amiből feltételezte, hogy volt élettársa új kapcsolatot létesített – közölte az ügyészség.
Kifejtve, hogy a férfi a nyitott, kitárt kertkapun keresztül odament az udvaron parkoló, élettársa autójához és a nála lévő villáskulccsal betörte a szélvédőjét, a jobb oldali tükrét, valamint a jobb oldalát megkarcolta a kocsinak. A járműben ezzel több mint 310 ezer forint rongálási kárt okozott.

Ezután az elkövető az udvaron parkoló, egy másik férfi tulajdonát képező kocsi első és hátsó szélvédőjét, az oldalsó tükröket törte be, és megkarcolta mindkét oldali ajtót, az autóbal közel 900 ezer forint rongálási kárt okozott.

Az ügyészség a benyújtott vádiratban arra tett indítványt, hogy az Esztergomi Járásbíróság a férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzésben végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki, a lefoglalt villáskulcsot, mint az elkövetés eszközét kobozza el, valamint kötelezze a sértetteknek okozott kár megtérítésére – tette hozzá a vádhatóság.

Korábbi cikkek:

Halálos vonatgázolás történt Dorognál

Eltűnt esztergomi nőt keres a rendőrség! - FOTÓ

Sorban állás közben ütött ököllel

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 12. 18:03, hétfő | Helyi

Újra lehet sátorhelyet foglalni a Pilismaróti-öbölben

A FŐHESZ a hétvégén aktívvá tette a Pilsmaróti-öbölben lévő sátorhelyek foglalási rendszerét. A satorhelyfoglalas.fohesz.hu oldalon regisztrációt követően bárki foglalhat a szabad helyek közül.

2021. Április 11. 19:07, vasárnap | Helyi

Pilinszky Bordalát zenésítették meg a költészet napjára

A magyar költészet napját és egyben a Pilinszky 100 centenáriumot, Pilinszky János : Bordal versének feldolgozásával köszönti Strausz Eszter, Vörös László és zenésztársaik.

2021. Április 10. 08:39, szombat | Helyi

Április 17-től, szombattól újra lehet nyilvános szentmiséket tartani

Erdő Péter bíboros rendelkezését tegnap tette közzé a Főegyházmegye hivatalos oldalán, melyben többek között az áll, hogy április 17-én, szombattól ismét a nép részvételével lehet szentmiséket tartani.

2021. Április 10. 08:01, szombat | Helyi

Tekerj és irány Esztergom!

A SacraVelo kerékpáros zarándokút-hálózat a napokban bővült Esztergomban egy új pihenőhellyel. Az Erzsébet parkban kényelmes padok, asztal és biciklitároló várja a kétkeréken túrázókat vagy csak az erre sétálókat.