Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. December 16. 09:47, szerda | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter - fotó: Moriani Consulting

Felújított várótermet kapott ajándékba a kórház gyerekosztálya

Felújított várótermet kapott ajándékba a kórház gyerekosztálya

Színes mesefigurák a falon, játékok, mesekönyvek, pelenkázók, új bútorok – mindezekkel újul meg a Vaszary Kolos Kórház gyermeksürgősségi ellátásán a váró. A beruházás a Moriani Consulting Kft. jóvoltából valósult meg.

Az esztergomi fesztiválszervező cég adományának keretében újult meg a váróterem, melyet szerdán adott át Kanász Gábor igazgató, Mátai Katalin főorvos, Bönde Zsoltné főnővér valamint a cég képviseletében Hetei Zoltán igazgató. A segítségnek köszönhetően kényelmes és barátságos körülmények között várakozhatnak szülők és gyerekek a gyermeksürgősségi ellátás várótermében.

„Mesekönyvek, játékok, rajztábla tereli el a legkisebbek figyelmét problémáikról, pelenkázók és új bútorok teszik komfortosabbá az itt eltöltött időt. Újra függöny került az ablakokra és az egész terem mesehősök színes falfestményével van tele; összefoglalva, bár nem szívesen jár ide az ember, mégis jobb érzés bejönni ide, mint egy nappal ezelőtt” – közölte közleményben az adományozó.
A Moriani Consulting Kft. adománya a cég által szervezett Adventi Vásárhoz kapcsolódik, amelyet idén már harmadik alkalommal rendeznek meg. A rendezvényhez pedig már hagyományszerűen minden évben saját jótékonysági akció társul.

„Az év minden időszakában szükség van sok helyen a segítségre, de karácsonykor talán még több emberben merül fel ez a szándék. A szeretet ünnepéhez, egymás megajándékozásához kapcsolódva, két évvel ezelőtt úgy gondoltuk mi is szeretnénk minden évben megajándékozni “valakit”, akinek valóban szüksége van bármilyen segítségre. Több forrásból is arról értesültünk, hogy kimagasló színvonalú és szakértelmű ellátás folyik a gyermeksürgősségin, viszont sajnos elég mostoha körülmények között, ezért esett erre az intézményre a választásunk. Azt gondoltuk talán segítheti a gyógyulást, ha a gyerekek jobb kedvvel, otthonosabb környezetben várják az ellátást” – fejtette ki Werner Fruzsina programigazgató.

A Széchenyi téren december 17-én kezdődő Adventi Vásáron több civil szervezetet és egyesületet is támogathatnak a térre látogatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.