Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2016. Július 20. 10:11, szerda | Helyi
Forrás: Sajtóközlemény

Fenyegette és bántalmazta lányait a pilismaróti apa

Fenyegette és bántalmazta lányait a pilismaróti apa

Fenyegette és verte a lányait az a pilismaróti apa, aki ellen vádat emelt most az esztergomi ügyészség.

Kiskorú veszélyeztetésének bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség azzal a férfivel szemben, aki nevelési feladatait elhanyagolta, két gyermekét megfenyegette, illetve egyikőjüket megverte.

A házaspár Pilismaróton élt, két közös gyermekük született. A férj rendszeresen fogyasztott alkoholt, így emiatt, és az ennek hatására kiváltott agresszivitása miatt a családban feszült volt a viszony. A férfi a nevelési kötelezettségét folyamatosan elhanyagolta, lánygyermekeit rendszeresen megalázta, napi szinten becsmérlő szavakkal illette és leköpte őket, velük szemben trágár kifejezéseket használt.

A gyermekeknek az édesapjukhoz való viszonya szorongásokkal, félelmekkel terhelt lett, iskolai teljesítő képességüket az állandó stresszforrást jelentő magatartás negatívan befolyásolta, az apa magatartása következtében érzelmi sérültséget szenvedtek. Ezen túlmenően a férfi ittas állapotban 2015. szeptember 23. napján, a délutáni órákban a kisebbik lányával kiabált, valótlanul számon kérte, miért lopta el a 20 ezer forintját, majd megfenyegette őt, aki a lakás másik részébe menekült, de a férfi folytatta a fenyegetőzést és az ordibálást.

A nagyobbik lány a fenyegetéseket hallva, több alkalommal kérte az apját, maradjon csendben, mert zavarja őt a tanulásban. A férfi ekkor odalépett az asztalhoz, azt a sértett felé borította úgy, hogy az asztalon gyertyák égtek, mivel az áramszolgáltató kikapcsolta az áramot, emiatt a sértett gyertyánál tanult.

Ezt látva a felesége megpróbált közbe avatkozni, de a férfi folyamatosan fenyegette őket, illetőleg a lányát egy alkalommal a hátán megütötte. A gyermek a bántalmazás következtében nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Az elkövetővel szemben az ügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.