Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2013. Február 20. 08:42, szerda | Helyi
Forrás: lvp / Zoltek SE

Fényes kezdés – hét érmet zsebeltek be a Zoltek kick-boxosai

Fényes kezdés – hét érmet zsebeltek be a Zoltek kick-boxosai

Három arany, két ezüst és két bronzérmet szereztek a Zoltek Nyergesújfalu SE kick-box versenyzői a vasárnap Esztergomban rendezett 4 Fight Országos Kick-box Kupa első fordulójában.

Vasárnap zajlott le az idei első 4 Fight Országos Kick-box Kupa, melynek a Komárom-Esztergom Megyei Kick-box Szövetség az esztergomi Mindszenty József Katolikus Általános Iskolában rendezett meg. A rangos eseményre 18 klub 198 nevezést adott le előzetesen, köztük a Zoltek Nyergesújfalu SE kick-box csapatának 7 versenyzője is.

Zrínyi Miklós mesteredző szerint nagy izgalom, készülődés és természetesen rengeteg edzés előzte meg a versenyt, melyen indulói közt négy újonc is szerepelt.

Simon Renátó nagyon szépen, fegyelmezetten küzdött, mindkét mérkőzését biztosan nyerte, így megérdemelten állhatott a dobogó legfelső fokára. Lukács Leila a döntőben remekül helyt állt azonban jóval rutinosabb ellenfelét nem tudta legyőzni, így ezüstérmet vehetett át. Drágán Dominik betartotta az edzői utasításokat, fegyelmezetten küzdött és bronzérmet szerzett. Ludman Balázs is nagyon szépen helyt állt. Jóval erősebb ellenfelétől sem ijedt meg. Becsülettel végigküzdötte mindkét mérkőzését, azonban ezúttal sajnos nem tudott érmet szerezni” – részletezte Zrínyi Miklós.

A gyermekküzdelmek után következtek a nagyobbak és rutinosabbak bunyói, melyek során Királdi Petra első mérkőzésén nem nyújtotta a tőle megszokott teljesítményt, de a bronz mérkőzésére összeszedte magát és hatalmas csatában győzni tudott, így az ő nyakába bronzérmet akasztottak.

Mindezt követően a nap végén a nyergesi csapat két legrutinosabb versenyzője állhatott tatamira. Szabó Z. Dominik és Scheirich Réka, light-contactban mindketten nagy fölénnyel nyerték súlycsoportjukat és megérdemelten állhattak fel a dobogó legmagasabb fokára. Dominik ráadásul még egy ezüstérmet is begyűjtött kick-light szabályrendszerben.

Sajnos idősebb versenyzőink közül többen is visszaléptek a verseny előtt egy-két nappal vírusos megbetegedés miatt. Azonban Petra, Réka és Dominik teljesítménye azt mutatta, hogy a megszokottól némileg eltérő alapozás meghozta a kívánt eredményt. Kondicionális felkészültségük megfelelő volt. A további edzéseken és versenyeken nagyobb hangsúlyt fektethetünk a technikai fejlődésre” – fejtette ki Szántó Sándor edző.

Az idei első felében még két forduló lesz ebből a versenysorozatból, melyeken a gyermek csoport egyre emelkedő létszámának tükrében szinte biztosra vehető, hogy több gyermek versenyző indulhat a Zoltek SE-ből. Sőt Hirsch Viktor edző szerint már néhány olyan sportoló is akad, akik még olyan fiatalok, hogy a gyermek kategóriába sem indulhatnak, azonban versenyzésre készek és alig várják, hogy ne csak edzésen bunyózhassanak.

(A képen Lukács Leila kapja az edzői utasításokat Szántó Sándortól és Hirsch Viktortól)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.