Városlista
2019. július 20, szombat - Illés

Hírek

2019. Június 20. 10:54, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: police.hu

Fiatal nő halálát okozta Bajótnál, ittas volt, elmenekült – Évekre leültetik

Fiatal nő halálát okozta Bajótnál, ittas volt, elmenekült – Évekre leültetik

Egy ember halálát, további négy személy sérülését okozta a gondatlan dorogi sofőr még tavaly tavasszal Bajótnál.

Korábbi cikkek:

Durva részlet a bajóti halálos balesetről: ittasan, elmenekült a sofőr! - VIDEÓVAL

Fiatal nő halálát okozta Bajótnál, ittas volt, elmenekült - Marad rácsok mögött

A Tatabányai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette és jármű önkényes elvételének bűntette miatt nyújtott be vádiratot a 24 éves dorogi férfival szemben, aki a bajóti pincesoron házibuliban vett részt, majd engedélye nélkül indult el az utasokkal teli kocsival, és okozott súlyos balesetet – közölte az ügyészség.

Részletezve, hogy a vádlott 2018. április 30-án Bajóton a lakott területen kívüli Öregkő-aljai pincesoron egy házibuliban vett részt, ott szeszesitalt fogyasztott, majd 23 óra 50 perc körüli időben a jogosult tudta és engedélye nélkül a pincebuliban ugyancsak részt vett személy használatában lévő járműbe beült, azt beindította. Az elkövető, miközben szervezetében 0,33 g/l véralkohol telítettség állt fenn, a járművel a pincesorhoz vezető közúton, éjszakai sötétségben, közvilágítás nélküli útszakaszon közlekedett.

A jármű öt utassával egy öt méter mély árokba esett átfordulva a meredek partoldalon.

A borulás során a jármű jobb első ülésén utazó, biztonsági övet nem használó 22 éves fiatal nő félig kiesett az autóból, amely ráesett, olyan súlyos sérüléseket okozva, hogy az utas a helyszínen életét vesztette. A balesetben a járműben utazó további négy személy nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A vádlott a balesetet követően nem nyújtott tőle elvárható segítséget, a mentőszolgálatot, a rendőrséget a történtekről nem értesítette, segítségnyújtási kötelezettségét elmulasztva a helyszínről elmenekült - tette hozzá a vádhatóság.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottat végrehajtandó börtönbüntetésre, közügyektől eltiltásra, közúti járművek vezetésétől eltiltásra ítélje, amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismeri, a szabadságvesztés tartamát 3 év 6 hónap tartamban, a közügyektől eltiltás tartamát 4 évben, a járművezetéstől eltiltás tartamát 6 évben állapítsa meg.

Az ügyészség indítványozta továbbá, hogy a bíróság kötelezze a vádlottat 455 304 forint bűnügyi költség viselésére.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 20. 09:40, szombat | Helyi

Fotópályázat indult a Duna-Gerecse térségben

Térségi fotópályázatot hirdetett a Tata és Környéke Turisztikai Egyesület.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Helyi

Idén is nagyot szól majd a Kalifa-tanya bulija

Idén is megrendezi a Tűzkerék zenekar hagyományos nyári fesztiválját a Kalifa-tanyán Búbánatvölgyben. Augusztus 10-én a Kalifa bulin többek is fellépnek.

2019. Július 20. 05:00, szombat | Helyi

Ütős utolsó nappal folytatódik a Sportalshow!

Újabb ütős koncertekkel várja a közönséget az 5. Sportalshow a sportcsarnok mellett szombaton is. Ezúttal is jót zúzhat a közönség!

2019. Július 19. 21:59, péntek | Helyi

Fennakadt egy uszály a Dunán - FOTÓK

"Bugac alatt fennakadt uszályka…" - írta olvasónk.