Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 07. 08:04, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/fotók:police.hu

Fiatal nő halálát okozta Bajótnál, ittas volt, elmenekült - Marad rácsok mögött

Fiatal nő halálát okozta Bajótnál, ittas volt, elmenekült - Marad rácsok mögött

Ittas volt, beugrott a volán mögé és elindult a kisbusszal, amiben öten ültek, majd egy öt méter mély árokba estek és meghalt egy fiatal lány Bajótnál. Ráadásul elmenekült. Marad letartóztatásban.

Letartóztatásban marad a vétlen fiatal nő halálát okozó ittas járművezető

Egy ittas, dorogi férfi vezette azt a kisbuszt, amely öt utassal egy öt méter mély árokba csapódott a bajóti pincesoron még április 30-án. Egy fiatal nő meghalt a balesetben - írtuk a tragédia után egy híradós videót is közzétéve.

Az ügyészség szerint négy doboz sört és egy feles pálinkát ivott meg a vádlott, aki Bajóton az Öregkőaljai pincesoron leállított kisbuszba úgy ült be, hogy a tulajdonostól arra engedélyt nem kért és így nem is kapott. A járműben öt utas foglalt helyet, akik arra vártak, hogy nem a gyanúsított, hanem a szeszesitalt nem fogyasztó ismerősük ül be és szállítja haza őket.

Ezzel szemben az ittas férfi beindította a kocsit, és a pincesorhoz vezető közúton az 1119. számú út felé közlekedett a meglepett utasokkal. A gyanúsított a járművet nem az út vonalvezetésének megfelelően vezette, az úttestről az egy méter széles útpadkán keresztül letért, majd az ott található meredek partoldalon lezuhant és felborult. A balesetben az egyik utas életét veszítette, míg további négynek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A gyanúsított a balesetet követően, segítségnyújtási kötelezettségét elmulasztva, a helyszínről elmenekült, így a hatóság elől megszökött – közölte az ügyészség.

Az elkövető letartóztatását ügyészi indítványra az Esztergomi Járásbíróság május 2-án rendelte el, majd annak határidejét előbb három hónappal, legutóbb két hónappal meghosszabbította. A kényszerintézkedés határidejének legutóbbi hosszabbítását az indokolta, hogy továbbra is megalapozottan feltehető, hogy gyanúsított jelenléte az eljárási cselekményeknél másképp nem biztosítható arra figyelemmel, hogy a férfi a baleset helyszínét segítségnyújtás nélkül hagyta el, a hatóság elől megszökött.

Az ügyészség indítványozta a halált okozó ittas állapotban elkövetett ittas járművezetés vétségét, a segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntettét, valamint a jármű önkényes elvételének bűntettét elkövető férfi letartóztatásának újabb két hónappal történő meghosszabbítását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT