Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2013. November 20. 15:01, szerda | Helyi

Fidesz: Bajnai Gordon adóemelést akar

Fidesz: Bajnai Gordon adóemelést akar

Bajnai Gordon elismerte, ha rajta múlik, újra fájni fog a munkavállalóknak. Bajnai Gordon és a bukott baloldal egyértelműen adóemelést akar, ezért gyűjt aláírásokat.

Bajnai Gordon a bankadó kivezetésének árát megint a munkavállalókkal és a gyermeket nevelőkkel fizettetné meg és fizetésüket csökkentené.

Bajnai Gordon hozzálátott a Fájni fog programja előkészítéséhez és visszaállítaná ugyanazt a kudarcos adórendszert, amely 2010 előtt volt, amikor a munkavállalók fizetésének felét elvitte a magas adó. A mostani adórendszer az alacsony 16%-os adókulccsal és a családi adókedvezménnyel is segíti a munkavállalókat. Bajnai Gordon 40%-os adókulcsot akar és el akarja törölni a családi adókedvezményt.

Az alacsony adókulcs idén több mint 540 milliárd forintot, a családi adókedvezmény az elmúlt két évben 360 milliárdot hagyott a munkavállalók zsebében. Jövőre ennél is több marad 270 ezer kiskeresetű családnál, mert tovább csökken a kiskeresetű családok adója. A családi adókedvezmény kiterjesztése 53 milliárd forinttal több pénzt hagy a gyermeket nevelő alacsony jövedelmű munkavállalók zsebében. Egy két gyermeket nevelő, bruttó 90 ezer forintos összjövedelemmel rendelkező családnak havonta 5600 forinttal lesz több a jövedelme. Három gyermek esetében 200 ezer forintos bruttó jövedelem mellett havi 34 ezer forinttal marad több a zsebben. Két magyar átlagjövedelem, vagyis bruttó 400-450 ezer forintos összjövedelem mellett három gyermek mellett, 35 ezer forinttal nő a nettó jövedelem. Egy havi 400 000 forintos bruttó jövedelemmel rendelkező négy gyermekes család esetében 68 ezer forinttal növekszik a család havi nettó jövedelme.

Ennek az adórendszernek, az alacsony adókulcsnak és a családi adókedvezménynek az eltörlése automatikusan adóemelést és a fizetések csökkenését jelenti. Ha Bajnai Gordonon múlna, megint a bankok adóznának kevesebbet és a családok húznák a rövidebbet.

György Róbert, elnök
Fidesz Esztergomi Szervezete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT