Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Október 30. 17:16, szerda | Helyi
Forrás: Fidesz Esztergomi Szervezete

Fidesz: Bajnai Gordon az adóemelésért gyűjt aláírásokat – közlemény

Fidesz: Bajnai Gordon az adóemelésért gyűjt aláírásokat – közlemény

Bajnai Gordon már megint hazudik és becsapja az esztergomiakat és az adóemelésért gyűjt aláírásokat - mindezt a Fidesz Esztergomi Szervezete közölte ma az Együtt-PM esztergomi sajtótájékoztatóját követően.

"Bajnai Gordon már megint hazudik és becsapja az esztergomiakat. Bajnai Gordon és a bukott baloldal egyértelműen adóemelést akar. A bankadó kivezetésének árát már megint a munkavállalókkal és a gyermeket nevelőkkel fizettetnék meg.

Visszaállítanák ugyanazt a kudarcos adórendszert, amely 2010 előtt volt, amikor a munkavállalók fizetésének felét elvitte a magas adó, a fizetéseket csökkentették, a gyermeket nevelőket pedig nem segítették. A mostani adórendszer az alacsony 16%-os adókulccsal és a családi adókedvezménnyel is segíti a munkavállalókat. Az alacsony adókulcs idén több mint 540 milliárd forintot, a családi adókedvezmény az elmúlt két évben 360 milliárdot hagyott a munkavállalók zsebében.

Jövőre ennél is több marad 270 ezer kiskeresetű családnál. A családi adókedvezmény kiterjesztése 53 milliárd forinttal több pénzt hagy a gyermeket nevelő alacsony jövedelmű munkavállalók zsebében. Egy két gyermeket nevelő, bruttó 90 ezer forintos összjövedelemmel rendelkező családnak havonta 5600 forinttal lesz több a jövedelme. Három gyermek esetében 200 ezer forintos bruttó jövedelem mellett havi 34 ezer forinttal gazdálkodhatnak többől. Két magyar átlagjövedelem esetén, vagyis bruttó 400-450 ezer forintos összjövedelem mellett három gyermek mellett, 35 ezer forintot jelent a megtakarítás. Egy havi 400 000 forintos bruttó jövedelemmel rendelkező négy gyermekes család esetében 68 ezer forinttal növekszik a család havi nettó jövedelme.

Ennek az adórendszernek, az alacsony adókulcsnak és a családi adókedvezménynek az eltörlése automatikusan adóemelést és a fizetések csökkenését jelenti a munkavállalók elsöprő többségének. Ha Bajnai Gordonon múlna, megint a bankok adóznának kevesebbet és a családok húznák a rövidebbet" - reagált Fidesz Esztergomi Szervezete közleményben az Együtt-PM esztergomi sajtótájékoztatója után.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.