Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. December 06. 13:23, péntek | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem - fotó: illusztráció

Figyelmeztetés és riasztások a szél miatt

Figyelmeztetés és riasztások a szél miatt

Narancs figyelmeztetés van érvényben a viharos erejű széllökések miatt Komárom-Esztergom megyében december 7-én éjfélig. A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a széllökések meghaladhatják a 90 km/h-s sebességet.

A megyében eddig nyolcszor riasztották a tűzoltókat a szél miatt kidőlt fákhoz, egyszer egy épület tetejéről lógó alumínium lemezt kellett leszedniük Szerencsére személyi sérülés egy esetben sem történt.
A 90 km/h-nál erősebb szélvihar emberre, állatra veszélyes. Szilárd építményekről leszakíthatja a tetőfedeleket, súlyosan megrongálhatja az energiaellátás és távbeszélő berendezések vezetékeit, könnyű épületeket dönthet össze, közlekedési zavarokat, akadályokat idézhet elő, fákat törhet ki.
Fontos, hogy ilyenkor megőrizzük nyugalmunkat. Keressünk védett helyet, például aluljárót, vagy biztonságos épületet. A fáktól, épületektől távol közlekedjünk, hogy a letört ágak, cserepek ne okozzanak sérülést.
Baj esetén hívják a katasztrófavédelem műveletirányítási központját a 105-ös segélyhívó számon!
A BM OKF veszélyhelyzeti tájékoztató rendszerén keresztül értesülhetnek a legfrissebb meteorológiai riasztásokról, az útviszonyokról, és káresetekről. A rendszer a tegnapi naptól már nemcsak az androidos, a Windows 8-at és a Windows Phone-t használó rendszerek, hanem az iOs operációs rendszert futtató mobiltelefonok és táblagépek felhasználói is első kézből értesülhetnek a katasztrófavédelem üzeneteiről. Az alkalmazás értesítései maximálisan személyre szabhatók, eszerint a felhasználó maga döntheti el, hogy mikor, mely területeket érintő és mely tartalmakról kíván azonnal értesülni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.